Predsjedništvo BiH
123

Bećirović upriličio prijem za Stjepana Kljuića: Ovakvi susreti trebaju postati tradicija

B. R.
Stjepan Kljuić i Denis Bećirović (Foto: EPA-EFE)
Stjepan Kljuić i Denis Bećirović (Foto: EPA-EFE)
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović (SDP) je upriličio prijem za člana Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Stjepana Kljuića.
Kako su saopćili iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bećirović je odao priznanje Kljuiću za doprinos u očuvanju Bosne i Hercegovine i legaliteta državnih organa vlasti tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu. Kljuić se zahvalio Bećiroviću na prijemu i ukazanom poštovanju.

Bećirović je istakao da prijem zaslužnih ljudi, koji su predvodili državne organe međunarodno priznate države Republike Bosne i Hercegovine, treba postati tradicionalni prijem u narednom periodu povodom obilježavanja važnih datuma u historiji države.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, konstatirajući kako je danas potrebno nastaviti zalaganje za očuvanje nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, države svih naroda i građana, saopćili su iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Bećirović je ranije ove sedmice, povodom Dana nezavisnosti, upriličio prijem i ostalim članovima Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine.