Ugodan razgovor
0

Bećirović uoči Dana državnosti posjetio bivšeg predsjednika Predsjedništva SFRJ Raifa Dizdarevića

V. K.
Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, u povodu 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine, posjetio je sa saradnicima nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva Socijalističke federativne republike Jugoslavije, političara i diplomatu Raifa Dizdarevića.

Raif Dizdarević se zahvalio Bećiroviću na posjeti i tom prilikom mu čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Tokom dužeg i prijateljskog razgovora Bećirović je istakao važnost ZAVNOBIH-a na kojem je 25. novembra 1943. godine obnovljena državnost Bosne i Hercegovine.

Antifašistička borba naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine svrstala je našu zemlju na ispravnu stranu historije. Na odlukama ZAVNOBIH-a postavljeni su temelji moderne države Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović kazao je kako nove generacije imaju obavezu da pamte i podsjećaju na važne historijske momente iz naše prošlosti i na ličnosti koje su obilježile prošla vremena.

Raif Dizdarević je ostavio dubok trag obavljajući dužnosti predsjednika Predsjedništva SFRJ, predsjednika Skupštine SFRJ, saveznog sekretara za vanjske poslove, a bio je i direktni učesnik Narodnooslobodilačke borbe.