Dan Općine
105

Bećirović i Konaković posjetili Ilidžu: Ova lokalna zajednica je ponos Kantona Sarajevo i BiH

A. Ku.
Foto: Općina Ilidža
Foto: Općina Ilidža
Današnji dan veliki broj stanovnika Ilidže pamti po povratku na svoja ognjišta i domove, a Općina Ilidža 12. mart obilježava kao Dan Općine.

Počast ovoj Općini danas su iskazali član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, a ugostili su ih načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža Tarik Stambolić.

Visoke delegacije su polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na Centralnom spomen-obilježju šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama Općine Ilidža odali počast svima koji su nastradali na području ove lokalne zajednice tokom agresije na BiH, ali i iskazale i poštovanje Ilidži, njenim građanima i svega onoga što ona predstavljala u prošlosti i što predstavlja i dan danas.

Foto: Općina Ilidža
Foto: Općina Ilidža

"Ponosni smo što smo ugostili ovako reprezentativnu delegaciju, kakva se sigurno nikada nije pojavila u Općini Ilidža. To što ste danas ovdje sa nama i što ste nam ukazali tu čast vjerujem da mnogo govori i o našem radu i radu naše Općine", kazao je načelnik Nermin Muzur te naglasio kako će ovo sasvim sigurno biti podstrek za nove izazove i projekte koju Ilidžu očekuju u ovoj godini.

Muzur je visoke zvanice upoznao sa nekim osnovnim i najnovijim podacima vezanim za ovu lokalnu zajednicu, a prema kojima se Ilidža nalazi u samom vrhu pogotovo kada je riječ o oblasti privrede i turizma, gdje je apsolutni turistički lider prema podacima za 2023. godinu.

Zaključak sastanka je da je Općina Ilidža sasvim sigurno ponos Kantona i BiH, a zanimljivo je da je informacija o otvaranju pregovora EU s našom zemljom člana Predsjedništva BiH i ministra vanjskih poslova zatekla upravo tokom boravka na Ilidži.

Dan Općine Ilidža će biti obilježen polaganjem cvijeća na dvije lokacije i Svečanom sjednicom Općinskog vijeća.