Kanton Sarajevo
41

Bečarević odgovorio Marjanoviću: Da li si ti ili Lemezan dao ime za direktora Sarajevogasa

B. R.
Almir Bečarević, ministar u Vladi KS (Foto: T. S./Klix.ba)
Almir Bečarević, ministar u Vladi KS (Foto: T. S./Klix.ba)
Ministar u Vladi Kanton Sarajevo Almir Bečarević (SBiH) je reagirao na tvrdnju kantonalnog zastupnika stranke Za nove generacije (ZNG) Damira Marjanovića da nije od Bečarevića tražio zapošljavanja u preduzeću Sarajevogas.
Bečarević je ranije danas izrazio sumnju da se namješta pozicija direktora Sarajevogasa te je Marjanovića optužio da je u ovom preduzeću zaposlio četiri osobe. Nakon toga se oglasio Marjanović, negirajući Bečarevićeve navode.

"Uvaženi zastupnik Marjanović u svom odgovoru je upotrijebio riječ animozitet u odnosu s Trojkom (NiP, SDP, NS). S Trojkom nemam nikakav animozitet, niti sam spomenuo Trojku u kontekstu rada Sarajevogasa", naglasio je.

Poručio je da ima animozitet prema, kako je ukazao, trgovcu Marjanoviću "koji se ponaša kao vlasnik Sarajevogasa". Spomenuo je i nezavisnog kantonalnog zastupnika Redžu Lemezana koji bi sa Marjanovićem i nezavisnom zastupnicom Admelom Hodžić trebao biti dio vladajuće većine u Kantonu Sarajevo, što bi značilo da će SBiH biti opozicija.

"Gospodin Marjanović nije odgovorio na pitanje da li je on dao ime za v. d. direktora Sarajevogasa ili njegov kolega Lemezan s kojim sjedi i dogovara pozicije ministarstava i preduzeća u Kantonu Sarajevo", naveo je.

Bečarević je također poručio Marjanoviću da mu može dostaviti sve ono što traži. Ponovio je da mu je upravo Marjanović, kako je naglasio, u kancelariji diktirao ljude koje želi da postavi te da to svi u ministarstvu znaju.

"Isto tako znam ko mu dostavlja informacije iz ministarstva i koga planira za jednog od direktora", dodaje.

Pozvao je Marjanović da zajedno odu u Ured za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo te da ponese "listinge telefona i da se utvrdi da li komunicira s Nadzornim odborom Sarajevogasa i predsjedavajućim Skupštine Sarajevogasa. Jednom reče: 'Moja raja'".

"Sada ja tražim od te raje samo punu informaciju ko je dostavio ime v. d. direktora, koje su kompetencije u pitanju i kako oni određuju ograničenja direktora. Damire, vidimo se u Uredu za borbu protiv korupcije", zaključio je Bečarević.

On je kao ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja i zaštite okoliša spomenutom uredu ustupio navedene informacije.