Fokusiran na rad
20

Lemezan demantuje da prelazi u SDP: Neki žele lične interese prelamati preko mog imena

V. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Samostalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Redžo Lemezan osvrnuo se na informacije da prelazi u SDP te je poručio kako takvi navodi nisu istiniti.
U svom obraćanju javnosti Lemezan je rekao kako neko želi prelamati lične interese preko SDP-a, ali i njega.

"Nisam planirao baviti se političkim tračevima i spuštati u političko blato nekih trećih ljudi u ovoj priči, oni koji svoje neke lične interese žele prelamati preko mog imena i SDP-a i pokušavaju unijeti određene nemire u Vladu KS, ali jučerašnje navode u cilju zaštite svog imena i dosadašnjeg rada moram demantovati. SDP je jaka i ozbiljna politička partija sa ozbiljnom historijom, stranka koju jako cijenim, stranka s kojom sam partner u Vladi KS čije su kadrove poput predsjednika Bećirovića, gradonačelnice Karić, ministra Štete, dojučerašnjeg kolege Irfana Čengića i ostalih jako činjenica, ali informacije da u ovome momentu postajem član te stranke nije tačna", rekao je Lemezan.

Poručio je i kako posao zastupnika shvata ozbiljno.

"S obzirom da se planiram nastaviti baviti politikom, kada odlučim da postanem član neke partije, građani koji godinama daju izborno povjerenje će trenutno biti obavješteni od mene lično. U narednom periodu sam fokusiran na rad Skupštine KS i rješavanje problema kojih imam mnogo te zajedno sa svojim klubom zastupnika gdje sam uostalom i šefom, dati maksimalan doprinos u rješavanju istih", zaključio je Lemezan.