Mjesec dana mirnih okupljanja
0

Banjalučki "šetači" sutra pomažu socijalno ugroženim sugrađanima

Piše: D. T.
Građani Banje Luke, koji su nazavani "šetačima", u povodu mjesec dana od početka njihovih mirnih protesta, sutra organizuju humanitarnu akciju pomoći socijalno ugroženim porodicama.

Kako je saopšteno, "šetači" su odlučili kako će taj dan posvetiti svojim sugrađanima koji žive na rubu egzistencije.

"Nažalost, takvih je danas mnogo u Banjoj Luci. Tu su penzioneri, invalidi, borci, otpušteni radnici... Buka, koju smo mjesec dana dizali, trebala je ukazati vlasti RS i na njihove probleme. Zbog toga smo odlučili pomoći sopstvenim snagama", poručuju aktivisti Građanske inicijative "Park je naš".

Podsjećamo, aktivisti i simpatizeri ove incijative, već mjesec dana se svaku večer okupljaju i šetaju banjalučkim ulicama u znak protesta zbog početka gradnje stambeno-poslovnog kompleksa na zelenoj površini, ali i opšteg stanja u društvu.

"Pozivamo vas da u četvrtak, 28. juna, dođete pod Stari hrast u 19 sati. Ponesite osnovne životne namirnice, kao što su brašno, ulje, so, riža, tjestenina, konzervirana hrana i ostalo. Ponesite koliko možete i koliko vam prilike dopuštaju. Svako od nas će ovim simboličnim izdvajanjem nahraniti jedno dijete, pomoći samohranim roditeljima..., jer ćemo prikupljene namirnice donirati Udruženju samohranih roditelja Ponos, čijih je oko 150 porodica na rubu egzistencije i bez ikakve podrške sistema", poručili su banjalučki "šetači".