BiH
0

Banjalučanka popisivaču prijetila smrću kad joj je došao pred vrata

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Problemi u vezi s popisom nastavljeni su i tokom ovog vikenda, i to u Banjoj Luci, gdje je jedna Banjalučanka instruktoru prijetila smrću, te u Gornjim Korićanima, kod Skender Vakufa, gdje je muškarac popisivaču oteo popisnice i pocijepao ih.

Incident u Banjoj Luci dogodio se u subotu, a o svemu je obaviještena Popisna komisija u ovom gradu.

"Djevojka koja popisuje posjetila je tu ženu u banjalučkom naselju Nova Varoš u petak, ali joj ova, osim na nekoliko pitanja, nije željela odgovoriti na ostala, što je dužna. Međutim, drama je nastupila kada je tu ženu u subotu, zajedno sa djevojkom, posjetio instruktor, kako bi riješio problem", ističe izvor Nezavisnih novina, blizak banjalučkoj popisnoj komisiji.

On dalje dodaje da je žena otvorila vrata stana, a kada joj je rekao da treba da navede i svoje ostale podatke, ona je počela prijetiti.

"Ta žena je galamila te mu je prislonila kažiprst na čelo i zaprijetila riječima: 'Momak, dođeš li još jednom ispred ovih vrata, ubit ću te u čelo'".

Dubravko Malinić, predsjednik Popisne komisije Banja Luka, potvrđuje da se dogodio incident, dodajući da će o svemu danas obavijestiti policiju.

I policija iz Skender Vakufa ima posla zbog popisa, jer je jedan muškarac jučer u Gornjim Korićanima popisivaču oteo i pocijepao papire.

"Popisivač je kazao tom čovjeku kako treba da ga popiše, ali on se iz njemu poznatih razloga naljutio, pocijepao papire i sjeo u auto, te pobjegao. Sve smo rekli policiji, koja je odmah otišla na mjesto događaja", kazao je Nezavisnim sagovornik iz Popisne komisije Skender Vakufa.

Inače, Granična policija BiH na graničnom prijelazu u Skelanima u subotu je zaustavila osobu koja je s popisnicama željela preći u Srbiju. Popisnice nisu zaplijenjene, jer je nakon upozorenja osoba iz BiH izašla bez njih.