Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Republika Srpska nije sekularna već vjerska tvorevina, političari to samo dokazuju. I to ne bih rekao da je to bila izrazita volja crkve, već više nusprodukt politike. Nekad su strah ulijevali Staljin, Hitler ili Milošević, a zbog ovakve autocenzure crkva bi se morala što prije izvući iz položaja da je smatraju u vladi nekom vrstom cenzure i svemoćne organizacije.
Da odlucujem u SPC,poslo' bi vam Kacavendu na razgovor,u 4 oka naravno
ma ionako tih bogomolja iam viska,,, treba ukinut par postojecih a ne pravit nove
Jos malo pa ce u BiH biti vise vjerskih sluzbenika nego ostalih stanovnika.Ko ce njih naplacati zajedno sa politicarima i administracijom trebali bi Boga upitati.
Svaka cast gradjanima za inicijativu. U RS je potrebna separacija drzave i crkve koja trenutno poseduje veliki politicki uticaj u Banja Luci, kao i uvodjenja poreza za istu.
CMónteCristo << napomena - separacija od vlasti - RS nije država i nikada neće biti! Inače je ; TREBA ITEKAKO sve uraditi kako si napisao! Ne samo u Banja Luci, važi i za Sarajevo i naravno Mostar!
Maidmoselle Alejalipa, uz svo duzno postovanje, u pravu ste da RS trenutno nije drzava i pored toga sto poseduje prakticno sve elemente jedne, ali sam uveren da ce u bliskoj buducnosti postati jedna, i to nezavisna, sekularna, prosperitetna i snazna. A sa situacijom u drugim navedenim "prestonicama" nisam dovoljno upucen, ali verujem da je slicna.
Genocidna
tako je samo peticije protiv crkava i dzamija..........jos malo ce po glavi stanovnika biti po jedna bogomolja..........upm vise
a i ti koliko se pravis ateista stvarno pretjerujes! bez zeze... pretjerujes :) bat i lajk ju!
uopste nisam ateista al mislim da je vise dovoljno bogomolja, sta ce nam........na svakom koraku po neka......i onda se jos i takmice ko ce biti glasniji ili zvono ili mujezin......pa ni spavat nemeres ko coek.............ma bjazi
PRIKAŽI ODGOVORE (13)