Senzacija za kraj
63

Bakljadom zatvoreni ovogodišnji skokovi sa Starog mosta

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Bakljadom na Starom mostu i maestralnim skokom iskusnog skakača Armina Karalića Bakote s bakljama u Neretvu svečano su zatvoreni 457. tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru.

Mnoštvo građana Mostara, kao i brojni turisti iz svih krajeva svijeta, okupljeni na obalama Neretve uživali su promatrati igru vatre, mraka i vode, uz zvuke dobro poznate pjesme "Čuda jada od Mostara grada".

Mnogi su ovaj događaj u autentičnom ambijentu stare gradske jezgre, koja je pod zaštitom UNESCO-a nastojali snimiti svojim aparatima za trajna sjećanja i podijeliti na društvenim mrežama.

Podsjetimo, titulu šampiona u kategoriji skokova na noge danas je osvojio Mostarac Igor Kazić, a u kategoriji skokova na glavu, popularne mostarske laste, zlatni pehar je osvojio Evlad Krnić iz Crne Gore.

Oni su odbranili titule od prošle godine i hrabrim skokovima stekli brojne simpatije žirija i publike.

U skokovima na glavu drugo mjesto osvojio je Ahmet Stupac iz Mostara koji se prvi put takmičio u ovoj kategoriji, dok se za treće mjesto izborio Dino Bajrić iz Sarajeva.

U kategoriji skokova na noge drugo mjesto je osvojio Emel Tiro, dok se za treće izborio Harun Bajgorić.

Na ovogodišnjim skokovima učestvovala su 33 takmičara. U skokovima na noge borilo se 15 skakača, a u skokovima na glavu borio se 18 takmičara za titulu najbolje laste.

Zbog ovog događaja Mostar je danas posjetilo hiljade gostiju, već danima su svi smještajni kapaciteti popunjeni, zbog čega se u okolnim mjestima tražilo prenoćište više.

Zadovoljno su trljali ruke i ugostitelji, trgovci, ali i predstavnici vlasti, jer se mnogo novca slilo i u gradsku kasu.