Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ismete, šta je sa prostorima sindikata BiH u zemljama regiona, kome su ti prostori prodati i ko je hajrovo pored tebe od tih poslova. Prvo nam to reci pa ćemo dalje, a što se tiče kolektivnih ugovora, zašto vlada nije bila uključena ako se pita u okviru ekonomsko-socijalng vijeća, dakle iz greške u grešku idete i uvijek je neko drugi kriv. Vi ste zaduženi da štitie prava radnika, a ne vlada i poslodavci, šta sad se mora i sa vladom pregovarat jer ih niste konsultovali kad se usaglašavali prijedloge....
Živi bili pa vidjeli: RADNICI FEDERACIJE BIĆETE TAKO MOĆNO IZIGRANI I NEMA VAM SPASA. SVE SE VODE IGRE I IGRICE, TOBOŽE PREGOVORI ALI EVO PODPISUJEM DA SMO DONJI. Naša nazovi vlast, svi u vlasti isključivo rade na tome da radnika ponizi, ugrozi, da ga dovede do prosjačkogd štapa i šta se tu može uraditi osim........ o tom po tom.
J..at Novalića.šupak misli ako je premijer da može raditi šta hoće.Ali nićija nije do zore dogorila,pa ni njegova.Kako je došao tako će i otići pod pritiskom ovih osiromašenih i obespravljenih radnika.Poslodavci nisu poštovali ni ovaj bivši zakon,a kamoli ovaj novi,a on sve čini da im se uvuče u guzicu.85 % radnika je i do sada bilo na minimalcu od 370 km koje su im poslodavci uplačivali na tekuće račune,ali su im radnici morali vračati od toga onoliko koliko su oni tražili da im vrate i po100km
Ovaj minus i sve minuse sada stavljaju oni,koje je ova istina pogodila,a to su ti 40% poslodavaca koje štiti ovaj šupak od premijera.
Ma lik samo gleda interese budžetskih korisnika, kakav minuli rad i regresi, ako nema sredstava. Naučila budžetska elita drpati, a kod privatnika je jednostavno, uzeće nekog sa malim radnim stažom, a ove stare nafuriti, ali boli kita Bajramovića za to.
Slusaj placenika mamu vam jebem
@uhljeb vidi se ko je plaćenik dosta je bilo budžetske kaste, usput da ti jebem mamu plaćeničku, ukinuti minuli rad i regrese, marš stoko profiterska
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ukinuti sindikate , to je i onako produzena korumpirana ruka vlasti i poslodavaca, ovolike fabrike propale i staza neuvezanog. Oni postoje da se samo moze raci kao da ima i druga strana.
Gledaj ovog gada, otek'o ko krme od tuđe muke.