Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cim ta djeca imaju gazde,dovode se na prometna mjesta....to znaci da se radi o organizovanom kriminalu.Sta Sipa radi po tom pitanju??
Nijedan, ali bas ni jedan kriminal ne moze funkcionisati bez suradnje sa vrhovima policije. Policija korumpirana, sudstvo korumpirano, a mi jedemo govna i cekamo kad ce biti bolje. Mi smo gluplji od stoke i plasljiviji od zeceva. Pisam ja nas.
Ne daju novac djeci
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Treba spomenuti i one perace sajbi sto na svakom semaforu "legalno" prosipaju silu na onima za koje procjene da mogu - narocito na zenama. Udaraju nogama po autima, lupaju po staklu, psuju i pljuju po autima onih koji ne daju novac. Uopste mi nije jasno kako to opstaje, pogotovo na najprometnijim djelovima grada!?
Da vidis kako sam ja jednom potegnuo pistolj iz ladice u autu pa kad je to krenulo trcat glavom bez obzira.
@BosanskiiSiin Pogotovo ako si zensko... Jos ne znas ni jel bagra nosi nozeve. Na Socijalnom pored onih malih imaju i dvojica solidno odraslih, krezavih probisvjeta, a nedavno i u Nedzaricima vidjeh neke "nabildane" bandite, svi naravno krajnje drski i nasrtljivi. Sve u svemu, najbolje bi bilo da se policija bavi njima, a ne da ih bilo ko mora samarati. Ne najvolje, vec bi morali oni da se bave njima. Za dan bi trebali i mogli rijesiti taj problem.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nemam za sebe ne jos njima da dajem 😂
Cuj ti bih socijale
Pa sto ih ne sklonite ? Cuj nemoj mu davati,pa sta mislite postici sa tim ?? Da mu narod ne daje pare ili bilo sta drugo,pa da se okrenu kriminalu da pljackaju,i otimaju a u 80% slucaja bi tako i bilo jer tih 80 % uopste nije odavde !!!
kakvu glupost si napisao...
@Irreligionist cuj to,a zbog cega ?
Kod Zenicanke, ima ih mnogo, a starac sjedi na klupi i "cita" naopako novine, prati ih, dodje i pokupi pare. Policija gledaa sve, i nece nista. I ona djeca u krilu, zasto uvijek svako to dijete spava? Drzavooo, i Bogu si teska!!!
Upravu su ne dajite im pare ali zato mozete otici kupiti nesta u pekari neki sok ako je vrucina, bar ce to moci iskoristit ako vec zelite da pomognete , i oni su ljudi ako ih vec Policija ignorise ne znaci da ih treba otpisati
Ne dajem nikada, imaju vise para nego bilo ko!!!
nebi ja davo, jarane, ali sevap je i Allah Uzvišeni nas gleda odozgo
Sramota je to za Sarajevo. Ma u pravu su i Srbi i Hrvati što traže odvajanje. Jer, ako nismo u stanju biti pozitivan primjer Srbima i Hrvatima, zašto vrištimo zbog nekakvog referenduma.
Sramota je za BiH da ima gradjane koji nista na svijetu nece da rade, samo slegnu ramenima i vicu "jebite me sa svih strana"... Eto to je upravo sto ti radis.
@_Hodi_ Ima istine u tvojim riječima. Ali, ja bih upravo to i htio da se pokrenemo iz učmalosti i najprije malo pritisnemo vlast. Vlast se mora pozabaviti onim za što je izabrana i plaćena. Prosjačenje je sitan problem u odnosu na ostalo. Velike teme kao što je referendum su mamac za budale da se malo zapale i glasaju za SDA. Nemoj me pogrešno shvatiti, mi Bošnjaci moramo Srbima i Hrvatima pokazati da nismo ono za što nas smatraju.
Prosjačenja, nelegalna ulična prodaja, čopori pasa lutalica, bacanje otpadaka i smeća po javnim površinama su pojave koje jasno ukazuju da vlast ne radi svoj posao. U Sarajevu toga imamo na pretek. Zaključak je jasan. Nesposobna vlast, nesposobna policija, nesposobne i korumpirane inspekcije.
po svemu sudeci narod bi trebao raditi sto policija i drzava ne radi uhvatiti te koji sutaju djecu po gradu i objesiti ih i sl jer vjerovatno i lemajubtu djecu ako nema para.
Objesiti ih i sl. ...Možda odrubiti glavu ili nataći na kolac?
Ja cu dat gdje god koga vidim da prosi. Prvo zelim da skinem duznost sa sebe koja mi je propisana i da pomognem koliko mogu, za vas socijalne radnike bas me briga jer volim dati i prosjaku 2 km nego "nekome u neke svrhe" ko ce te pare sebi ostavit a onom kome treba nista dopast nece. Tako da lijep Vam pozdrav!
@ohhooojjj Mislim da grijesis, ali kako hoces. Ukoliko zelis pomoci, imas mnogo slucajeva koji ne traze a pomoc im je potrebna. Ovo prosjacenje je cista profesija
ti ne shvatas da sva ta djeca rade za jednog čovjeka .Bolje ti je kreni od komsiluka i pomozi ko je najsiromašniji kupi im hlijeb i sok neki a ne davati pare.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Enci menci na kamenci Troja vrata zaključata
i ptice na grani znaju da je ovo organizovano prosenje i biznis, dodje cigo poslije "posla" u merdzi i pokupi pazar... Koliko im se samo pridaje paznje, ni RVI nemaju toliki publicitet u medijima ko oni, jer su zaboga ugrozeni i jadni... Prave im zgrade, dijele stanove, knjige za skolu ali cigan uvijek ostaje cigan... Pocupa radijatore, cesme, instalacije da proda, u roku od mjesec dana stan ne mozes prepoznat... Plati im skolu, knjige, daj im milion km on ce opet bjezat sa nastave, krast i prosit, bez cigare ne moze, bakar dusa... Takav mentalitet pogan, dzaba ti...
Tako su ta djeca odgajana i ne znaju za bolje a ko zna kako se kuci tretiraju,mozda se batinaju ako ne donesu profit? Treba Romima najmanje 2 generacije odrastanja u normalnim okolnostima kako bi se navikli na taj nacin zivota. Ne dolazi to preko noci a narocito ne od djece koja zive u porodicama koja zanemaruju djecu i djecija prava .