Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
JMBG - samo kap u okeanu problema...
Od nečega se mora početi.
Napadaju nas cetalji.......- nisu ni prestali evo 20.g,oni sve orobleme stvaraju u Bosni....!
Pozivam takozvanog ministra takozvane RS, da me nadgleda na drustvenim mrezama i mi popusi usput. Cuj da oni nadgledaju na drustvenim mrezama? Ne znaju garant upaliti kompjutera, oni "nadgledati"?
Ja sam jos krajem 90tih pozivao na vojno rusenje cetnickog elementa u BiH, medjutim baniran sam na patriotskim stranicama, a kad sam pozivao na to, nisam zelio rat, ali sam shvatio da je on neizbjezan ako ne zelimo da nam se ovakve stvari desavaju. Ne mozes imati prosperitetnu i naprednu drzavu sa cetnickim sljamom. Jednostavno cetnici se trebaju protjerati u Srbiju i Srbiji se ne smije dati da dodje u takav polozaj u BiH da oni odlucuju o sudbini BiH. Iza svega stoji cetnicka Srbija. Iza svega, pa i iza ovoga sa bebama. A ovakve i jos gore stvari ce se dogadjati.
posto se ni ja nikad necu uvrijediti na pominjanje majke i djece u sexualnom smmislu raznoraznim "selefijma-vehbosi", islamskim teroristima, fundamentalistima, mudzahedinima i ostlaim šljamom iako sam bošnjak...jer ih ne smatram svojim , svojom nacijom, narodom, pa ni prijateljima niti poznanicima...to je strano to je svemirsko za ove prostore... isto tako se naje.bem mami.ce ja svim četni.cima i čet-ničkom ideologiji...njima a ne "dobrim srbljanima"...a sad ko od srba se na to uvrijedi on podpada pod tu "četničku ideologiju"...ko ne...on je moj drug i prijatelj"
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
...i samo postojanje tzv. JMBG je protivno osnovnim ljudskim slobodama...obilježavanje građana brojevima je izum totaltanih režima kojima je na taj način olakšano da na jednom mjestu drže sve podatke o svakom građaninu...tzv. JMBG su uveli komunisti još davne 1976 godine i trebalo ga je (kao anahronizam) odavno UKUNUTI a ne ponovo zakonom potvrđivati...
Nije ni to jedina povreda ljudskih prava, drzava ovde nikome ne dopusta nikakva prava, pa ni da se hranimo, ni da se grijemo, ni da umremo ako najprije ne platimo poreze, namete, PDVove, TV pretplate, poreze na poreze, parkinge ispred zgrada, auto ceste.., i sve ostalo sto je izgradjeno nasim novcem, a moramo to ponovo i nanovo placati.., a sve da bi oni uzivali u luksuzima najskupljih auta, mobitela, laptopa i sve ostale pratece opreme koja ide uz njihovo (ne)radno mjesto.
Ovo je bosna ovde sve moze ako imas pare :D
Šta u ovoj državi nije napad na osnovna ljudska prava? Čim ti ne daju da radiš,da živiš,da imaš osnovno za život,sve su to osnovna ljudska prava koja u ovoj državi imaju gamad što vode ovu državu,njhove familije,rođaci i oni podobni.Ovde će sa na kraju voditi rat između ovih lopova i sirotinje tj naroda kojeg su oni doveli na prosjački štap.Šta znači JMBG i bilo šta drugo kad se moraš na 50 adresa obratiti i moljakati lopove da daju novac koji su po zakonu obavezni dati.Jebo državu u kojoj odlučuje bubnjar ,sportista koji nikad ništa nije osvojio,propali košarkaš ili od bubnjara žena koja palamudi u parlamentu,te kojekakvi glumci,piljari i ostali koji blage veze nemaju.Dok god takvi dižu ruke u naše ime i imaju tolika primanja od ove države nikad ništa biti neće.A da nepričamo o korupciji,nepismenoj administraciji itd itd...
evo pocinjemo zadnjih dvadeset godina pa nikako da pocnemo... :-(
*odg. na moj prvi komentar
Ja znam rjesenje za JMBG i za sve ostalo. Srusiti vojno genocidnu tvorevinu jer se cetnici u BiH previse kurce. Trebaju oni tezak poraz na megdanu da se prestanu kurciti, nesto slicno kao u Hrvatskoj. Kod njih postoji ili kurcenje ili kmecanje. Ako se vec treba izabrati jedna opcija, bolje da kmece, nego da drze cijelu drzavu kao taoce narednih 50 godina.
i ja sutra idem na more. Prvo svracam u Jablanicu kod Gojka na meso, pa kod Mahire na masazu. Mahiri nosim zaporak, ja oce ga mahira oglabati , jadna li joj majka!!!
Primarni zadatak BiH građana nije uopće da razmišljaju svojom glavom već da redovno izlaze na izbore i svaki dan da financiraju političare i njihove Stranke plaćajući prilikom svake kupovine 17% harača za PDV. Dakle, radi se o BiH građanima, koji su na potrošenih 100 KM obavezni platiti 17% PDV-a ili što u ovom slučaju iznosi 17 KM PDV harača bogatim pojedincima u vrhu države, a koji raspolažu sa tim novcem kako oni požele i nikom zbog toga ne polažu račun gdje i kako se troše sredstva prikupljena od PDV harača u ova njihova privatna tri Feuda već 20 godina. Govorimo o BiH građanima koji imaju obavezu da plaćaju sve poreske obaveze prema državi i pojedincima u Vlasti, a u isto vrijeme PRETplaćeni pojedinci u Vlasti sa našim novcem sa druge strane nemaju nikakve obaveze niti bilo kakve odgovornosti, prema BiH građanima koji ih financiraju!? Zaista nekakav čudan i psiho-patološki perverzan odnos?
Pojedinci u vrhu države i Vlasti su obični trgovci čija je glavna roba ''prodaja vlasti i Zakona'', a novac sa kojim trguje je od sredstava poreskih PDV obveznika, BiH građana koji im svaki dan uplaćuju. Uspostavljena klasna razlika za ovo 20 godina, između psiho-patoloških pojedinaca u Vlasti koji orgijaju vrhu i poreskih PDV obveznika, BiH građana koji su na dnu prehrambenog lanca, mjeri se u milionima (KM) svjetlosnih godina.
Super, oglasili su se... Šta djeca imaju od njihovog oglašavanja?
kako stvari stoje, ima vise osnovnih ljudskih prava koja se krese nego onih koja se postuju