BiH
51

Amela Turalić tvrdi da nije dobila otkaz i da psi nisu u katastrofalnom stanju

Piše: A. U.
Nakon što su je suvlasnici Prihvatilišta za napuštene i izgubljene životinje Kantona Sarajevo u Prači i članovi pojedinih udruženja za zaštitu životinja optužili za nemar u radu, Amela Turalić, rukovoditeljica Prihvatilišta, poručila je kako sve što je rečeno i napisano protiv nje nije istina.

"Svoj posao sam obavljala savjesno i moralno, u svakom momentu stavljajući dobrobit pasa ispred svojih ili bilo čijih interesa", poručila je Turalić i dodala kako nije istina da je dobila otkaz, niti da su psi u katastrofalnom stanju, ali da je pokušavaju maknuti s radnog mjesta, jer nije "podobna".

Komentarišući fotografije koje smo objavili, a na kojima se vide pokvarena hrana i psi koju lutaju uokolo, Turalić je odgovorila: "Istina, na slikama se vidi pokvarena hrana u hladnjači, ali isto tako je istina da u Prihvatilištu dva dana nije bilo struje i na ovim proljetnim temeperaturama hrana se pokvarila. Napominjem, psi nisu bili hranjeni tom hranom, nego krekerima i konzervama".

Turalić također dodaje da nije istina da su psi namjerno puštani iz dvorišta da bi ih lovci ubijali.

"Psi koji se nalaze na slikama objavljenim prije nekoliko dana su psi koje su pustili članovi porodice Devlić i članovi Udruženja, koji su došli u ponedjeljak i potpuno nezakonito okupirali posjed Prihvatilišta, a udruženje o kojem pričaju je Udruženje Iskra za zaštitu ovisnika i ljudi u potrebi, a ne životinja", navela je Turalić u svom demantiju na informacije koje smo dobili od suvlasnika Prihvatilišta Elmedine Devlić i Mirze Devlića.