Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hajd` neka ista cvjeta u ovoj zemlji vjecitih pupoljaka.
Treba hitno poslati Alkalaja u neku trece razrednu zemlju da vidi sto ciniti sa nadolazecim problemom.
Ionako niko od sirotinje nema vikendice gore , tako da je to jedina mogučnost da se kotarišemo gamadi od tzv. vlasti Ambrozijom ! Zimi je ionako nema !
http://www.fmoit.gov.ba//index.php?option=com_content&task=view&id=683&Itemid=163
Nisam ni znao da ambrozija raste na planinama...posto znam da je najvise ima u ravnici pored Save...izgleda mala naucila i penjat. Nego jeebbo ambroziju da prostite, radije nek neko sredi ovo sto je po gradu, da malo asfalta postave do Kozije cuprije i ociste zmije... naprave prvo igraliste za mali fudbal u Starom gradu i slicno... Jeebbe me se za Bjelasnicu, tamo se i onak skupili svi pobrojani kod \"sax.rezete.t...\". Svaki lopov, profiter i \"politicar\" ima apartman na Bjelasnici...pa sto se mene tice nek nikne ambrozivna dzungla...da je ni snijeg ne moze pokrit.
Sarajevo, 16.09.2008. http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/sjednica.php?sjed_id=92&col=sjed_saopcenje Sta je ucinjeno?????
Nadam se da ce se nesto uciniti po ovom pitanju. Svaka cast Ekolozima. Ja sam vec 4 godine pod jakom terapijom protiv ove ZLE biljke. Borim se ali opet imam uzasne reakcije na ovu ozbiljnu napast. Kakva gripa, prehlada ili slicno. Pored otežanog disanja, polen ambrozije izaziva i kihanje, svrabež nosa, vodeni iscjedak iz nosa i otekline kapaka. Pomozite, nemate pojma kakve su reakcije dok ne obolite. Nesto vlasti rade ali ne dovoljno: http://www.nezavisne.com/nedjeljne/vijesti/11672/BiH-vodeca-zemlja-po-pokrivenosti-ambrozijom.html
pa raste i u centru grada, na primjer na mjestu nekadasnje kino Arene
Pa zasto postoje tolika udruzenja koja dobivaju iz proraćuna općina ,kantona lijepe parice.Dali su ta udruženja postoje samo radi provoda i ličnih interesa.Kako su udruženja ribara ćistila korita rijeka pa zašto planinari i lovci ne očiste planine.Pa i oni vlasnici pansiona što su ih dobili bud-zašta pa ih sada izdaju strancima.Mogla bi i naša ministrica obrazovanja nešto organizovati ako ništa školsku djecu da joj urede livadu ispred pansiona a i njoj malo rada nebi naškodilo.
Na slici nije ambrozija. Čini mi se da je to pelin!
Hajde zavezi gubicu smrdljivi vlaxu i vucibatino rumunjska!
Ovom čovjeku na slici se ne piše dobro...
@:)))) hehehheh rece C E T N I K koji ima vise ambrozije u bradi nego na bjelasnici i nemoj se praviti pametan zna svako naci na wikipediji G L upane!
jemo,evo citaj http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%90%D0%BC%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B0_(%D0%B1%D0%B8%D1%99%D0%BA%D0%B0) Polen ambrozije izaziva alergiju kod 10% ljudi. Od svih polenskih alergija polen ambrozije je uzročnik u 50 do 60% slučajeva. Kod najosetljivijih osoba 8-20 polenovih zrna u 1 m3 vazduha može da izazove jake reakcije, a samo jedna biljka ambrozije produkuje 1-8 milijardi polenovih zrna. U polenu ambrozije je konstatovano 52 jedinjenja koja su alergogena od kojih su 6 posebno opasni. Alergijska reakcija se prvenstveno javlja na gornjim disajnim putevima. Otežano disanje i pojačana sekrecija su osnovni oblici alergije koja može u nekim situacijama preći i u astmatične napade. Sve češće se u svetu beleže smrtni slučajevi izazvani preteranom alergijskom reakcijom na ambroziju. Ambrozija ne izaziva samo reakcije kod ljudi već i kod životinja.
Pusto tursko.. Gde god je islam-muslim tu je nazadluk,baliluk,neredliluk...i sve tako naopako uneredjeno do zadnje sitnice.Gde su oni tu caruje NErad,NEred,NEzakonitost. Zato s takvima isalm-muslimanima niko normalan nemoze zivjeti s njima. Ziv je dokaz oni Siftari ili Arnauti braca po Muhamedu s ovima POturcenajcima OTPADnicima od Srba.