Kandidatkinja za načelnicu
0

Aljukić (SBB BiH): Rješavala bih goruće probleme općine Lukavac

FENA
Nerminka Aljukić
Nerminka Aljukić
Kandidatkinja Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) za načelnicu Općine Lukavac Nerminka Aljukić smatra da bi prioritetno u toj općini trebalo riješiti probleme vodosnabdijevanja, aerozagađanje, loše infrastrukturne mreže i nezaposlenost.

"U tom smislu otvaranje projektnog biroa koji bi okupio stručnjake iz raznih oblasti stvorilo bi uvjete za otvoren put prema investitorima koji su zainteresirani za ulaganja u ovoj općini. Sa stručnim timom odlučno bih krenula u rješavanje gorućih problema", kazala je Feni Aljukić.

Biračima je poručila da, kad se nađu pred biračkim listićem, razmisle da li su zadovoljni trenutnim stanjem i da li je to realno moglo biti bolje.

"Ako ste zadovoljni onda ne mijenjajte. Ako niste i smatrate da treba biti bolje, onda je vrijeme da svoj glas date onima koji će Vas voditi u bolje sutra i bolju budućnost. Nisam stručnjak za sve i jasno mi je da niko sam ne može voditi općinu Lukavac, ali znam da pozitivan potencijal postoji i znam kako prepoznati i okupiti takve. Želim da me prepoznaju po mojoj poruci "Stub porodice - stub društva!"", naglasila je.

Smatra da treba dati priliku ženi i dati priliku onome ko neće praviti granice među ljudima na osnovu političkog opredjeljenja nego na osnovu inventivnosti - neinventivnosti, poštenja - nepoštenja, na one koji znaju i one koji ne znaju.

"Svi iz mog životnog okruženja znaju da je moj životni i profesionalni put baziran na upornom radu i kontinuiranom učenju", kazala je Aljukić i naglasila da se prvi put u historiji Općine Lukavac pojavljuje žena kao kandidat za načelnika.

Aljukić ističe da će njena predizborna kampanja biti bazirana na direktnom i "živom" kontaktu sa stanovnicima općine Lukavac, manji dio na medijske istupe i propagandni materijal.

"Što se tiče finansijskih sredstava za moju kampanju ona će sigurno biti u zakonskim okvirima i to znatno manje nego što je odobreno", kazala je kandidatkinja Saveza za bolju budućnost BiH za načelnicu Općine Lukavac Nerminka Aljukić.