BiH
0

Alić: Skupština i vlada KS dat će maksimalnu podršku u razotkrivanju rušitelja Izetbegovićevog mezara

FENA
Povodom noćašnjeg aktiviranja eksplozivne naprave na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine rahmetli Alije Izetbegovića predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Meliha Alić zatražila je od Ministarstva unutarnjih poslova i Tužilaštva kantona Sarajevo da se počinioci ovog nedjela što prije otkriju, privedu licu pravde i najoštrije kazne.

„Duboko sam potresena i zaprepaštena ovim neljudskim aktom. Od ranih jutranjih sati u stalnom sam kontaktu sa policijskim komesarom MUP- a Kantona Sarajevo Himzom Selimovićem koji me izvještava o svim istražnim koracima koji se preduzimaju. Očekujem da provedene istražne radnje što prije ukažu i razotkriju počinioce ovog nedjela, koje ne mogu shvatiti i razumjeti. Ovom prilikom, upućujem riječi iskrenog žaljenja i saosjećanja porodici Izetbegović kojoj je zasigurno u ovom trenutku najteže. Želim im poručiti, kao i cijeloj javnosti Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine da će Skupština i Vlada Kantona Sarajevo dati maksimalnu podršku svim relevantnim institucijama kako bi počinioce stigla zaslužena kazna", kaže predsjedavajuća Alić.

Kako je najavljeno, delegacija Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, predvođena predsjedavajućom Skupštine Kantona Sarajevo Melihom Alić i premijerom Denisom Zvizdićem, obići će danas mezar prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegvine rahmetli Alije Izetbegovića i na licu mjesta se uvjeriti o kakvim oštećenjima se radi.