BiH
0

Akcija za odlazak oboljelih od cerebralne paralize na rehabilitaciju u Sloveniju

FENA
Udruženje oboljelih od cerebralne dječije paralize Kantona Sarajevo, u suradnji s firmom BH Telecom, realizira projekt namijenjen za sakupljanje novca za odlazak članova tog udruženja na rehabilitaciju i rekreaciju u rehabilitacijski centar u Elerjiu u Sloveniji.

Predsjednik Udruženja Nevenko Novotni kazao je FENI da se radi o humanitarnoj akciji u okviru koje se svakim pozivom na telefonski broj 094290011 donira jedna KM. Planirano je da se ta akcija provodi do 10. decembra s mogućnošću produženja do januara naredne godine ukoliko odziv građana bude zadovoljavajući.

Novotni je pojasnio da je, u proteklih pet godina, oko 40 članova Udruženja besplatno boravilo na rehabilitaciji u Sloveniji koja je bila izuzetno korisna za njihovo zdravlje. Međutim, Udruženje je iz Slovenije obaviješteno da od naredne godine moraju participirati u troškovima rehabilitacije. Stoga je i pokrenuta spomenuta humanitarna akcija za prikupljanje novca potrebnog za te svrhe.

Novotni navodi da se odlazak članova Udruženja na rehabilitaciju u Sloveniju realizira u okviru dugogodišnje suradnje sa Savezom društava za cerebralnu paralizu Slovenije.

U namjeri da što više pomogne članovima, Udruženje oboljelih od cerebralne dječije paralize KS i ove godine plasira čestitke za novogodišnje, vjerske i druge praznike te pozivnice za razne događaje - rad članova Udruženja.

Detaljnije informacije o kupovini čestitki mogu se dobiti na telefonski broj 653-515, a novac sakupljen od prodaje bit će utrošen za održavanje kombi vozila namijenjenog za prijevoz članova Udruženja.