Održana Crvena noć
101

Nikšić: Velež je bio i ostao faktor ujedinjenja i vjera u zajedničku budućnost

A. Ku.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Premijer Federacije BiH i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić prisustvovao je sinoć tradicionalnoj donatorskoj Crvenoj noći koju organizuje Fudbalski klub (FK) Velež.

"Rođeni vole reći kako se za Velež ne navija, Velež se jednostavno voli. Upravo ta ljubav koja je spojila preko četiri stotine ljudi na Veležovoj Crvenoj noći dokaz je veličine i važnosti koju stogodišnji Starac zauzima u srcima svih nas na sve četiri strane svijeta. Iz prkosa nastao, sa prefiksom 'radnički' i nazivom gorde planine u svom imenu, slavne ali i krvave prošlosti - Velež je bio i ostao faktor ujedinjenja i vjera u zajedničku budućnost", rekao je Nikšić.

Istakao je da su Rođeni sinoć pod sloganom "Sve nas ista ljubav spaja" okupili na jednom mjestu ljude različitih vjera, nacija, političkih uvjerenja i zanimanja.

"Svi zajedno za mostarski Velež. Za crveni dres sa petokrakom. Za našu prvu ljubav. I nije to zbog čuvenog BMV trija i svih Veležovih legendi, nije ni zbog dvostrukog osvajanja Kupa Maršala Tita, ni radi revolucionarne prošlosti, ljubav prema Veležu je prosto stvar odgoja. I ta ljubav nema veze s mjestom na tabeli, s rezultatima, to je naprosto način života. To dobiješ u nasljeđe kao što si dobio ime i prezime, a onda tako to prenosiš na svoju djecu i unuke", istakao je Nikšić.

Dodao je da se raduje novom crvenom evropskom ljetu Mostaraca i Hercegovaca, na Bilinom polju.