Delegacija PSBiH u Iranu
0

Ahmadinedžad obećao podršku BiH

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad istakao je na sastanku sa delegacijom Parlamentarne skupštine BiH podršku miru i stabilnosti BiH i dodao da će u ostvarenju tog cilja "imati svu podršku prijateljskog iranskog naroda".

Tokom razgovora, koji je vođen u Iranu, potvrđena je spremnost za unapređenje ekonomske saradnje dvije zemlje i veće investicije iranske privrede u BiH, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Članovi parlamentarne delegacije informisali su domaćine o ambicijama BiH da se što prije priključi evroatlantskim integracijama, naglasivši da takva stremljenja nisu i ne smiju biti prepreka razvoju prijateljskih odnosa sa svim demokratskim i slobodoljubivim zemljama svijeta, "što nivo političke saradnje sa Iranom potvrđuje na najbolji način".

Delegacija parlamenta BiH, koju čine predsjedavajući Predstavničkog doma Beriz Belkić, predsjedavajući Doma naroda Ilija Filipović i poslanik Lazar Prodanović sa Ahmedinedžadom se sastala juče, posljednjeg dana zvanične posjete Iranu.