Sarajevo
0

4. maja predstavljanje knjige "Gdje sunce ne grije"

FENA
Ibrahim Čikić
Ibrahim Čikić
Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu predstavit će 4. maja knjigu "Gdje sunce ne grije", autora Ibrahima Čikića, jedne od žrtava zločina nad Bošnjacima na području SR Jugoslavije u vrijeme oružane agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad Bošnjacima.

Knjiga će biti predstavljena u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Među promotorima su prof. dr. Milan Popović iz Univerziteta Crne Gore u Podgorici, prof. dr. Mile Babić, dekan Franjevačke teologije, prof. dr. Ismet Dizdarević, predsjednik UO Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Smail čekić, direktor tog instituta, Milika Pavlović, književnik i publicista, prof. dr. Enes Pelidija iz Univerziteta u Sarajevu, Gojko Berić, novinar “Oslobođenja“, Safet Sijarić, književnik, Esad Kočan, glavni i odgovorni urednik “Monitora" i Slobodan Pejović, ključni svjedok zločina nad Bošnjacima Bosne i Hercegovine u Herceg Novom.

Knjigu je izdala “Inicijativa mladih za ljudska prava Crne Gore“ kao ediciju “Dokumenti“, čiji je cilj ostavljanje pisanog traga o zlodjelima koja su činjena devedesetih godina prošlog stoljeća tokom oružanih sukoba na prostorima bivše Jugoslavije, saopćeno je iz Instituta.