Bokserska revija
0

Tomislavu Žuljeviću ''Čelična rukavica Zenica 2009.''

ZEDA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Bokser Tomislav Žuljević, član BK Novi Travnik, pobjednik je 40-te Bokserske revije ''Čelična rukavica 2009.'', koja je održana u Zenici.

Za najboljeg domaćeg boksera proglašen je Kenan Penjić, a susret Pašalić - Aljić za najborbeniji na reviji.

U glavnom dijelu revije domaći takmičar Sanjin Šuvalić, u kategoriji do 57 kg, pobjedio je Adila Rušidija, iz Radnika, jednoglasnom odlukom sudija. U meču do 91 kg Alen Čolpa (Sarajevo) bio je bolji od Aleksandra Kuvača iz Bijeljine. Jasmin Rizvić, u kategoriji do 57 kg, imao je uspješan nastup i to u meču protiv banjalučanina Save Babića (Slavija). Dok su dva meča završena prekidom, i to u kategoriji do 60 kg Ramiz Džafić iz Banovića predao je meč, u drugoj rundi, Sandru Staniću iz Novog Travnika, dok je u kategoriji do 91 kg Rodoljub Gajić (Slavija) svoj meč predao u trećoj rundi pobjedniku revije novotravničaninu Tomislavu Žuljeviću.

U nastavku su domaći bokseri riješili svoje mečeve jednoglasnom odlukom sudija. Mahir Selimović u kategoriji do 64 kg je pobjedio Sajida Softića iz Banovića, Fadil Pašalić u kategoriji do 75 kg je pobjedio Mirzu Aljića iz Živinica, dok je najbolji domaći bokser Kenan Penjić u kategoriji do 75 kg pobjedio Jovana Zorića iz BK Derventa.

U uvodnim borbama gledaoci su vidjeli neriješene ishode, u mečevima do 58 kg, Elmas Mujkanović (BK Čelik) – Đorđe Tomić (Radnik Bijeljina), i do 75 kg Bajazid Bilčević (Čelik) – Berislav Žuljević (Novi Travnik).