Tenis
0

WTA Doha: Azarenka bolja od Serene Williams u finalu

Totalsport
Victoria Azarenka (Foto: Arhiv/AFP)
Victoria Azarenka (Foto: Arhiv/AFP)
U dvoboju dvije najbolje svjetske teniserke, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka pobijedila je Amerikanku Serenu Williams 7-6(6), 2-6, 6-3 u finalu WTA turnira u Dohi, na kojem je odbranila naslov pobjednice.

Bio je to 13. dvoboj ovih teniserki i tek druga pobjeda Bjeloruskinje. Prvu je ostvarila 2009. godine u Miamiju. Nakon tog meča je Serena dobila osam uzastopnih utakmica protiv Azarenke, koju će u pondjeljak preskočiti na prvom mjestu WTA liste, usprkos ovome porazu.

U prvom setu je odlučio tie-break u kojem je Amerikanka imala set-loptu pri vodstvu 6-5, ali je nakon toga izgubila tri poena u nizu. Williams je svoj najbolji tenis u ovome meču igrala u drugom setu, kojeg je i dobila sa 6-2. No, u trećem setu je Azarenka s ranim breakom uspjela povesti 3-0 i tu je prednost održala do kraja.

Azarenka je, tako, i dalje neporažena ove sezone. Tituli s Australian Opena dodala je i ovu u Dohi i sada je na omjeru 12-0 ove godine. osvojila je 16. naslov u 27. finalu karijere. Serena Williams nije se uspjela dokopati svog 48. naslova u karijeri.

WTA Doha, finale:

Azarenka (1) - S. Williams (2) 7-6(6), 2-6, 6-3