Ponovo nove livreje
6

McLaren pripremio specijalni izgled bolida za Singapur i Japan, Williams također ima novo "ruho"

D. B.
McLaren je ponovo dizajnirao posebno "ruho" za svoje bolide MCL60, koje će ekipa koristiti za nadolazeće utrke Formule 1 u Singapuru i Japanu, dok će i Williams izgledati drugačije u naredne tri utrke.

Bit će ovo treća promjena izgleda bolida u samo devet utrka, jer je McLaren u Monacu i Španiji koristi sjajnu Triple Crown livreju, dok je za domaći Silverstone bila rezervisana unikatna hromirana livreja.

Ovog puta je na red došao glavni McLarenov sponzor OKX, a nova livreja je nazvana Stealth Mode i sadrži dominantnu crnu boju.

"Naše partnerstvo s OKX-om je sve snažnije, fantastično je što ga slavimo ovom nevjerovatnom livrejom. Stealth Mode je inverzija boja našeg bolida, tako da donisi nešto uzbudljivo i drugačije za ove dvije sjajne utrke u Singapuru u Japanu. Nadamo se da će se svidjeti i našim navijačima. OKX posvećeno podržava McLarenovo putovanje, a mi smo ponosni da oživimo naše partnerstvo na stazi kroz globalnu platformu Formule 1", izjavio je šef tima Zack Brown.

Willams je također pripremio novi izgled bolida FW45, tako da će Gulfove boje krasiti bolide vozača Alexa Albona i Logana Sargeanta na utrkama u Singapuru, Japanu i Kataru.