Novi skandal
7

Verdasco doživio Džumhurovu sudbinu: Španac izbačen s Roland Garrosa bez prava na drugi test

E. B.
Fernando Verdasco (Foto: EPA-EFE)
Fernando Verdasco (Foto: EPA-EFE)
Nakon što su organizatori Roland Garrosa izbacili Damira Džumhura s turnira bez prava žalbe, istu sudbinu je doživio i Fernando Verdasco.

Džumhurov trener Petar Popović je imao pozitivan test na koronavirus u Parizu i organizatori su odmah Džumhura izbacili bez prava žalbe.

Popović je tražio da ponovi test jer je on koronavirus imao početkom pandemije, te je bio uvjeren da je test bio lažno pozitivan, no to mu niej dozvoljeno.

Po povratku u Beograd ispostavilo se da je negativan, no organizatore Roland Garrosa to nije zanimalo.

Istu sudbinu doživio je i Verdasco. On je testiran pozitivno iako je koronavirus imao u augustu.

Tražio je od organizatora da ponove test, a dobio je odgovor identičan kao i Popović - "ne".

On je potom otišao u različite laboratorije kako bi uradio dva PCR i jedan serološki test i sva tri su bila negativna, no organizatorima Roland Garrosa nije palo na pamet da ga vrate na turnir.

On se redovno testirao prije i tokom Mstersa u Rimu, te turnira u Hamburgu koji je u toku i na svakom testu je bio negativan.

"Neću se moći takmičiti na Roland Garrosu ove godine. Veoma mi je žao zbog toga i apsolutno sam frustriran. Želim da izrazim razočaranje, frustraciju i bijes prema organizatorima Roland Garrosa koji su mi oduzeli pravo da se takmičim na važnom turniru, a nisu mi pružili priliku da ponovim test", napisao je Verdasco na Twitteru.