Razljutio medije u Srbiji
8

Sukob, sujeta ili nešto treće: Federer jedini nije čestitao Đokoviću na rekordnoj 23. tituli

K. H.
Roger Federer i Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Roger Federer i Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Bivši švicarski teniser Roger Federer nije čestitao Novaku Đokoviću na osvajanju 23. Grand Slam titule, što je situacija koja je privukla veliku pažnju teniske javnosti i mnogima je nejasno da li je između spomenutog dvojca došlo do nekog sukoba.

Zanimljivo, Federer je čestitao Nadalu kada je ovaj španski teniser osvajao 21. i 22. Grand Slam titulu, a da Đokoviću nije čestitao na rekordnoj 23. tituli, uočili su i brojni navijači koji su mu komentarisali ranije objave na društvenim mrežama.

Podsjećamo da je Đoković u finalu Roland Garrosa znatno lakše od očekivanog pobijedio Caspera Ruuda rezultatom 3:0 u setovima te sada ima jednu titulu više od Nadala, a tri više od Federera.

Odmah nakon finala, Nadal je čestitao Đokoviću, no do pisanja ovog teksta Federer se nije oglašavao.

"Mnogo čestitki na ovom nevjerovatnom dostignuću. Broj 23 je broj o kome je prije samo nekoliko godina bilo nemoguće razmišljati, a uspio si! Uživaj sa svojom porodicom i timom", napisao je Nadal na Twitteru.

Jasno, to je razljutilo srbijanske medije koji su u svojim naslovima žestoko prozivali Federera, no bez obzira na sve, teško da će to nešto posebno pogoditi proslavljenog švicarskog igrača. Moguće je i da između Rogera i Novaka postoji neki sukob, o kojem se ranije u javnosti nije pisalo.