Stari "neprijatelji"
1

Roddick prozvao Đokovića zbog stava o vakcini: Hoće li propustiti Grand Slam?

N. K.
Roddick i Đoković (Foto: EPA-EFE)
Roddick i Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski i američki teniseri Novak Đoković i Andy Roddick imali su tokom karijere velike nesuglasice, a sada imamo nastavak po pitanju stavova o vakcinaciji.

Roddick je ovog puta "bocnuo" Đokovića jer srbijanski teniser ne podržava vakcinaciju kao obavezan metod liječenja i uslov za putovanja na teniske turnire.

"Ne moram se složiti s nečijim sistemom vjerovanja, ali poštujem činjenicu da ga ima. Suština je da li vjeruje u vakcinaciju ili ne, ona je nešto najsigurnije da vrati tenis na globalnu scenu. Novak je to rekao sam. Ne moram se složiti s njegovim stavom. On zna da će morati donijeti odluku. Bit će mi zanimljivo vidjeti koliko je dubok njegov sistem vjerovanja ukoliko bude morao propustiti Grand Slamove jer ne želi dobiti vakcinu", rekao je Roddick uživo na Tennis Channelsu.

Zanimljivo da je Roddick jedan od rijetkih tenisera koji ima pozitivan skor sa Đokovićem budući da je u trenutku prekida karijere imao 5:4 protiv srbijanskog tenisera u međusobnim okršajima.

Podsjetimo, Đokovićeve izjave o tome kako nije pristalica vakcinacije kao nečega što je obavezno za putovanja izazvale su oštru reakciju i u Srbiji i u svijetu.