Prošlogodišnji finalista
5

Prijetio je Đokoviću da ga samo on može zaustaviti pa odustao od igranja na Wimbledonu

K. H.
Nick Kyrgios (Foto: EPA-EFE)
Nick Kyrgios (Foto: EPA-EFE)
Prošlogodišnji finalista Wimbledona - Australac Nick Kyrgios, neće učestvovati na ovom Grand Slam turniru ove godine nakon što je neposredno pred početak potvrdio da se povlači.
On je u ovoj sezoni odigrao samo četiri meča i to na ATP turniru u Stuttgartu, a u međuvremenu se povukao i sa ATP turnira u Halleu te s turnira u Mallorci.

Jasno, od početka godine ima mnogo problema s povredama, a imao je i privatne probleme koji su dodatno zakomplikovali situaciju, pa je na kraju odlučio ostaviti tenis "po strani".

"Veoma sam tužan što moram odustati od Wimbledona, a tokom povratka na teren osjetio sam bol u ručnom zglobu. Pokušao sam uraditi sve da bih bio spreman za igru i veoma sam razočaran što nisam imao više vremena prije Wimbledona. Ali, kao i uvijek, vratit ću se", napisao je ovaj Australac u poruci.

Ovaj teniser, trenutno na 33. mjestu ATP liste, prošle godine je igrao finale Wimbledona protiv Novaka Đokovića, no nije se uspio previše proslaviti i doživo je poraz.

Kyrgios je nedavno rekao kako nema dilemu da je Đoković nezaustavljiv, ali vidi jednu potencijalnu prepreku, odnosno sebe.

"Ne, ako to ne budem bio ja, Novaka nema ko da zaustavi", rekao je prije nešto više od 15-ak dana.

Treći Grand Slam turnir u godini tradicionalno se igra u julu, a ovoga puta na rasporedu je od ponedjeljka 3. jula do nedjelje 16. jula, kada je na rasporedu finale u muškoj konkurenciji.

Kada je nagradni fond u pitanju, pobjednici u obje konkurencije kući će ponijeti 2,75 miliona eura, što je apsolutni rekord i porast od 17,5 posto u odnosu na prošlogodišnje izdanje i novčane nagrade.