Miljenik publike
10

Nakon dvije i po godine vraća se teniser najrazornijeg forehanda, iza njega su teške nesreće

D. P.
Del Potro je četiri puta prekidao karijeru (Foto: EPA-EFE)
Del Potro je četiri puta prekidao karijeru (Foto: EPA-EFE)
Miljenik teniske publike gdje god da zaigra Juan Martin del Potro vraća se tenisu nakon više od dvije i po godine, koliko je proveo oporavljajući se od povrede. Riječ je o ATP turnirima u Buenos Airesu i Rio de Janeiru.

Del Potro je prošao mnogo nesreća u životu. Četiri puta ga je operacija udaljavala s terena više od godinu i svaki put se vraćao svojoj prvoj ljubavi.

Tako će biti i ovaj put, iako su mnogi mislili da je to tragičan kraj karijere koja je mnogo obećavala. Posljednji meč popularni Delpo odigrao je sredinom 2019. godine.

Od posljednjeg meča 2019. godine Argentinac je imao još dvije teške operacije, a posljednju u augustu 2020. godine. Riječ je o zahvatu na koljenu koje mu je stvorilo brojne probleme.

Međutim, djeluje da je Del Potro ostavio sve iza sebe. Javnost je šokirala vijest da je njegov otac potrošio čak 30 miliona dolara i da je svog sina ostavio u dugovima, bez obzira na veliku zaradu koju je sjajni Del Potro ostvario u karijeri.

Argentinski teniser je prijavio nastupe za ATP turnire u Buenos Airesu (od 7. do 13. februara) i Rio de Janeiru (od 14. do 20. februara) za koje je dobio specijalnu pozivnicu organizatora.

Mnogi smatraju da bi Del Potro napravio spektakularnu karijeru da nije bilo četiri teške povrede i brojnih operacija. Bio je treći igrač svijeta i osvojio je US Open 2019. godine. Također, osvojio je i Davis Cup s Argentinom, a u karijeri ima 22 titule. Često su ga teniski sladokusci nazivali i igračem s najrazornijim forehand udarcem na svijetu, što nije daleko od istine.