ATP Montreal
0

Nadalova prva prava pobjeda na povratku

Totalsport
Foto: AFP/Getty Images
Foto: AFP/Getty Images
Posljednji potpuni meč je drugi teniser svijeta, Španjolac Rafael Nadal, odigrao u Roland Garrosu, kada ga je pobijedio Šveđanin Robin Söderling.

Pauza je trajala sve do Rogers Cupa, ATP turnira iz Masters serije u Montrealu i meča osmine finala protiv njemačkog tenisera Philippa Petzschnera. Podsjestimo, u 1. kolu je Nadal bio slobodan, dok mu je u drugom sunarodnjak David Ferrer predao meč tokom prvog seta (4-3 za Nadala).

Sada je Španjolac odigrao cijeli meč, te je za sedamdeset minuta svladao 45. tenisera na svijetu 6-3, 6-2. Nadal je izgledao sasvim dobro. Udarci su bili jednako ubojiti kao i nekada, a i fizički se nisu mogli naslutiti nikakvi tragovi ozljede koljena, zbog koje je otkazivao Queens, Wimbledon, Davis Cup...

Malu nadu da unese dramatiku u meč Petzschner je imao kod 3-2 za Nadala u drugom setu. Došao je Nijemac do dvije break lopte (jedine u meču), ali kada je ostao bez rješenja na njih, potpuno se predao do kraja meča.

Naredni suparnik Nadala je Argentinac Juan Martin del Potro, šesti igrač svijeta. Igrali su pet puta, a Nadal ima 4-1. 

ATP Montreal, osmina finala:

Nadal (2) - Petzschner 6-3, 6-2  Davidenko (8) - Gonzalez (11) 7-6(2), 7-5 

Roddick (5) - Verdasco (10) 7-6(2), 4-6, 7-6(5) Đoković (4) - Južnij 6-3, 6-4 Del Potro (6) - Hanescu 3-6, 6-3, 6-4 Murray (3) - Ferrero 6-1, 6-4