Tenis
0

Federer napustio Olimpijsko selo

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Švicarski teniser Roger Federer morao je zbog svoje popularnosti napustiti Olimpijsko selo u Pekingu, te će odsjesti u nekom od hotela.

Naime, bilo gdje da se pojavi u Olimpijskom selu, Federera okruže drugi sportaši koji traže autogram ili zajedničko fotografiranje, prenosi Hina.

"Nažalost, u ovakvim uvjetima nemoguće mi je pripremiti se za nastup na OI. Srećom, imam mogućnost izbora - mogu ostati, ali i napustiti Selo. Tu i tamo ću svratiti kako bih posjetio ostale švicarske sportaše", rekao je Federer koji je boravio u Olimpijskom selu i u Sydneyu 2000., gdje je i upoznao svoju dogogodišnju djevojku Mirku Wawrinec, te u Atini 2004.

Švicarac je izjavio kako bi osvajanje olimpijske zlatne medalje za njega imalo jednaku važnost kao i svaki od 12 Grand slam naslova koje je osvojio, ali da bi imalo i dodatni okus.

"Bilo bi različito u smislu da ovdje predstavljam i svoju zemlju što mi znači jako puno".

Federer će u petak, na svoj 27. rođendan nositi švicarsku zastavu na svečanosti otvaranja, a izrazio je i želju da tokom Igara pogleda natjecanja i u drugim sportovima osim tenisa.

"Nadam se da ću vidjeti više natjecanja u ostalim sportovima no što je to bio slučaj u Atini. Najviše me zanimaju košarka i atletika", kazao je Federer koji će 18. augusta morati prepustiti mjesto prvog tenisera svijeta Špancu Rafaelu Nadalu.