Tenis
33

Džumhur protiv Kudle u 1. kolu WImbledona: Bit će teško, ali ga mogu pobijediti

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Damir Džumhur (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Najbolji bh. teniser i 90. igrač svijeta Damir Džumhur će voljom žrijeba ovogodišnjeg Wimbledona u 1. kolu igrati protiv dvadesettrogodišnjeg Amerikanca Denisa Kudle, koji se nalazi na 66. mjestu ATP liste. Džumi je zadovoljan žrijebom i vjeruje u pobjedu.

Džumhur dobro poznaje vrline i mane svog protivnika te smatra da može proći u drugo kolo.

"Zadovoljan sam što sam izbjegao nosioca, što je veoma bitno na Grand Slamovima, ali sam dobio igrača po mjeri, koji najbolje partije pruža na travi. Prošle godine je igrao četvrto kolo Wimbledona. Kudla bilježi dobre rezultate na ovoj podlozi, bit će težak meč, ali mogu igrati s njim i očekivati pobjedu. Ne radi se o igraču koji razbija, ima jak servis i udarce, ali definitivno može izdržati mnogo udaraca i dobro se kreće. Njegovi udarci na travi su nezgodni", izjavio je Džumhur.

Istakao je da se dobro pripremio za mečeve na travi.

"Dobro sam se pripremio na egzibiciji u Liverpoolu i na turniru u Nottinghamu, pokazao sam da mogu igrati dobro na travi. Možemo očekivati dobar rezultat protiv Kudle koji će biti pod pritiskom jer brani 180 bodova osvojenih na Wimbledonu. Nadam se da ću dobro odigrati i pobijediti", rekao je bh. teniser.

Džumhur će meč protiv Kudle igrati u ponedjeljak.