Nakon osvajanja titule
22

Đokovića dočekalo neprijatno pitanje o lijekovima koje koristi, nije mogao dati odgovor

D. P.
Đoković na konferenciji za medije (Foto: Screenshot)
Đoković na konferenciji za medije (Foto: Screenshot)
Nakon što je osvojio 40. Masters 1000 titulu u karijeri, Novak Đoković je dobio unikatno i vrlo zanimljivo pitanje na konferenciji za medije u Parizu.

Đoković je jučer nastavio pisati historiju osvojivši sedmi trofej na Mastersu u Parizu i ukupno 40. Masters 1000 titulu u karijeri, čime je povećao svoj rekord u odnosu na rivale. Slavio je u dva seta protiv Grigora Dimitrova rezultatom 6:4 i 6:3.

Atmosfera na konferenciji za medije bila je odlična, a na Đokoviću se vidjelo sjajno raspoloženje nakon novog trofeja u karijeri. No, svjetski broj jedan je u jednom trenutku dobio iznenađujuće pitanje na koje nije mogao dati odgovor.

Kako je Đoković tokom sedmice imao stomačnih problema zbog kojih je, prema ličnom priznanju, "proveo više vremena u toaletu nego na terenu", novinara je zanimalo koje lijekove koristi.

"Supruga mi je poslala poruku i pitala me, možeš li mi otkriti kako si se oporavio i koje si lijekove koristio, jer se mnogi žale na stomačne probleme. Ona, nažalost, mnogo pati od toga i nada se da bi joj Novak mogao pomoći", pitao je novinar Đokovića na konferenciji za medije.

Đoković je bio vrlo iznenađen pitanjem i nije mogao dati odgovor kakvom se novinar nadao.

"Ne mogu, nisam ja doktor pa ne mogu ni davati medicinske savjete", poručio je srbijanski teniser.