Hrabra Španjolka
25

Carla Suarez Navarro pobjeđuje rak, sanja nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju

D. B.
Carla Suarez Navarro (Foto: EPA-EFE)
Carla Suarez Navarro (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnja najbolja teniserka svijeta Carla Suarez Navarro tvrdi da dobro reaguje na liječenje od raka te da sanja povratak na posljednji veliki turnir, ovogodišnje Olimpijske igre u Tokiju.

Tridesetdvogodišnjoj Španjolki je dijagnosticiran Hodgkinov limfom prošle godine, a u ponedjeljak je saopćila putem Twittera da prima posljednju hemoterapiju.

"Ne želim da me ljudi pamte u bolničkom krevetu, voljela bih ponovo nastupiti na velikom turniru. To bi bilo ostvarenje sna, da se oprostim od tenisa i navijača na Olimpijskim igrama", poručila je Navarro.

Ona se prethodno planirala povući iz tenisa 2020. godine, ali je otkrila da je ipak razgovarala o dublu sa Garbine Muguruzom s kojom želi nastupiti u Tokiju. Rekla je da se raduje trenutku kad će ponovo izaći na teren, ali da joj je jasno da oporavak ide polako.

"Osjećat ću mnogo radosti i sreće kad dođe taj trenutak, bit ću zahvalna i malo nervozna. Nadam se da će se to dogoditi u Tokiju, da ćemo zaigrati zajedno", rekla je Španjolka.

Trenutno je fokusirana na oporavak, a ljekari su je ohrabrili da ne odustaje od tenisa. Ona je i dalje na 85. mjestu WTA liste iako nije igrala od februara 2020. godine, a u decembru se vratila treninzima.