Sarajevo
977

Skakač Evald Krnić iz Crne Gore pobjednik Bentbaša Cliff Diving 2021

K. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Takmičenje u skokovima u vodu Bentbaša Cliff Diving 2021 održano je sedmu godinu zaredom na sarajevskoj Bentbaši, a pobjedu je na kraju odnio Evald Krnić iz Crne Gore.

Današnji događaj na Bentbaši počeo je uz sevdalinku "Kad ja pođoh na Bentbašu", te intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, a osim takmičara iz naše zemlje u današnjim skokovima učestvovali su i skakači iz Srbije i Crne Gore.

Prvo mjesto osvojio je Evald Krnić iz Crne Gore sa 60 bodova, dok je drugi sa 57 bodova bio Dragan Milnović iz Užica, a treći s istim brojem bodova je bio Rade Šćepanović sa 57 bodova iz Kolašina.

Što se tiče pravila, skakači su skokove izvodili u dvije serije i dobijali su ocjene od 1 do 10, a sudijsku komisiju činili su Adnan Džumhur (Konjic), Branko Bogićević (Užice), Samir Zukanović (Mostar), Faruk Solaković (Prijepolje) i Mersad Čuljević (Sarajevo).

Takmičenje je proteklo u sjajnoj atmosferi s obzirom na to da je na današnjim skokovima prisustvovao veliki broj navijača i zaljubljenika u ovaj atraktivni sport.

Visina s koje su učesnici skakali je 18 metara, a dubina vode u doskoku bila je 3,2 metra.