Jaka konkurencija
832

Samir Ademović osvojio zlatnu medalju na powerliftingu u Pragu

Piše: K. H.
Samir Ademović
Samir Ademović
Prije nešto više od dvije sedmice u Pragu je održano takmičenje u powerliftingu, a bh. predstavnik Samir Ademović osvojio je prvo mjesto u disciplini "dead lift".

On je na Powerlifting Championship WUAP koji se održavao u Pragu u kategoriji -125kg, disciplina "dead lift", s podignutih fascinantnih 312,5 kg osvojio prvo mjesto, a pobjedu je ostvario u veoma jakoj konkurenciji u kojoj su se takmičili predstavnici iz 30 različitih zemalja.

Ademović je rođen 1985. godine u Srebrenici, a pripadnik je Oružanih snaga Bosne i Hercegovine gdje je na takmičenju u atletici na nivou OS BiH već pet godina u nizu prvak u bacanju kugle.

Prije ovog takmičenja učestvovao je na GPC Powerlifting World Cup 2017 u Sarajevu i osvojio prvo mjesto u kategoriji do -125kg, a našu državu predstavljao je i na Svjetskom prvenstvu u Powerliftingu u Srbiji 2016 godine, kao i u Hrvatskoj na Lika Rux Power 2016 takmičenju po IPF pravilima.

Na takmičenju u Pragu BiH je predstavljalo sedam takmičara i svih sedam su osvojili zlatne medalje oborivši pri tome čak tri svjetska rekorda.