Sportske igre mladih
0

Rukometaši i odbojkaši - ko će ići u Split?

Sarajevo-x.com
Sportske igre mladih od 17.08. do 19.08. ugostile su I smjenu takmičara, i to u rukometu, odbojci i odbojci na pijesku. Putnici na međunarodno takmičenje u Split bit će pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji te u dvije kategorije: 1996. godište i mlađe i 2000. godište i mlađe.

Drugi dan takmičenja, Sportske igre mladih dobile su i prve pobjednike. U muškom rukometu kategorija 2000. godište i mlađe pobjednici su članovi ekipe Izviđač iz Ljubuškog, a u ženskom rukometu članice ekipe Knježopoljka iz Kozarske Dubice. U odbojci, najbolja muška ekipa bila je Mladost iz Brčkog, a u odbojci na pijesku, najbolji su bili dječaci iz ekipe Mello iz Mostara.

U sportskoj dvorani gimnazije Dobrinja takmiče se rukometaši godišta 1996. i mlađe: DundoBears - Cazin, Velež - Mostar, Ekipa Goražde, Gračanica, Sloga - Travnik, Lokomotiva - Orašje i dvije ekipe Bosna Prevent - Visoko, jedni pobjednici u Sarajevu a drugi u Zenici. Rukometašice godišta 1996. i mlađe došle su iz Živinica, Sarajeva, Goražda, Bihaća, Zenice i Mostara a odbojkašice iz čak 9 bh. gradova: Goražde, Brčko, Lukavac, Maglaj, Sarajevo, Bihać, Travnik, Livno i Mostar.

Prema riječima PR Sportskih igara mladih Ene Omeragić, prvi dani takmičenja prošli su u vrlo napetim ali i fer i korektnim utakmicama. "Možemo već sada reći da smo ostvarili svoj provobitni cilj, a to je bio okupiti djecu iz cijele BiH u Sarajevu i omogućiti im druženje kroz sportske aktivnosti. Studentski dom Nedžarići sinoć je odjekivao od dječijeg smijeha i sreće te se nadamo da će našim takmičarima prve bh. Sportske igre mladih ostati u lijepom sjećanju.", rekla je Ena Omeragić.

Pored takmičenja i sportskih aktivnosti učesnici Sportskih igara mladih u više grupa obišli su i stari dio Sarajeva, te prošetali gradom. Zahvaljujući Javnom komunalnom preduzeću GRAS, mališani su se vozili tramvajem rezervisanim samo za njih.

Od 19.08. u Sarajevo stiže i druga smjena takmičara. Ovaj put dolaze takmičari u malom fudbalu, košarci, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu, šahu te igrači u igri "Između dvije vatre".

Putovanje i takmičenje učesnika prvih bh. Sportskih igara mladih neće biti završeno ni nakon finala. Naime, pobjednici u Sarajevu, odnosno najbolji timovi i pojedinci iz BiH, drugom polovinom avgusta odlaze na međunarodno takmičenje u Split, na kojem je učestvovati djeca iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije.