Selektor BiH optimista
110

Šuman: Ne možemo iz ove kože, moguće je i da Estonija pobijedi Austriju

E. B.
Bilal Šuman (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bilal Šuman (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je savladala Estoniju rezultatom 21:19, a i pored pobjede izabranici Bilala Šumana ne mogu biti zadovoljni.

Našim rukometašima je bila potrebna pobjeda od tri ili više razlike kako bi bila bolja u međusobnom omjeru od Estonije, te sada mora pobijediti Austriju u oba meča kako bi zadržala šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo iduće godine.

"Ušli smo u utakmicu nervozno. U 55. minuti smo imali pet golova razlike i onda nam se dešavaju tri tehničke greške i još promašimo sedmerac. Čak i pola minute prije kraja smo imali šansu za plus četiri, a odgovaralo nam je i tri razlike jer smo zabili više golova tamo. No, na kraju se desi to što se desi, kad nekom ide, ide i oni smanje na dva", kaže Šuman koji je istakao razlog loše igre.

"Odbrana je radila dobar posao, 19 golova primiti je odlično, ali imamo velike probleme u napadu. Tako je kako je, ne možemo iz ove kože", kaže Šuman u izjavi za BHT nakon meča.

Estonci su kao i u prvom meču igrali skoro čitav susret bez golmana, 7 na 6 u napadu.

"Poenta je bila da damo tri, četiri lagana gola kada izvade golmana iz igre i da ih vratimo u igru 6 na 6. Vidjeli ste, imali smo u prvom poluvremenu tri šuta na prazan gol, pogodili smo dvije stative i jednom je lopta otišla pored gola. Mogli smo mnogo bolje igrati u napadu, imali smo sve u našim rukama ali ove zadnje četiri minute su nas koštale previše", govori selektor BiH.

Praktično, sada naši rukometaši moraju dobiti Austriju oba puta pod uslovom da ostali rezultati budu očekivani - da Nijemci dobiju sve do kraja, a Austrijanci dva puta Estonce.

"U martu nas očekuju dueli kod kuće sa Austrijom i Njemačkom i vidjet ćemo šta će se desiti. Sada sve tri ekipe koje se bore za drugo mjesto imaju po dva boda. Moguće je i da Estonija pobijedi Austriju kod kuće, ali otom, potom. Vidjet ćemo kako će to sve izgledati", rekao je Šuman.