Podržimo RK Bosna
0

"Studenti" nadomak najvećeg klupskog uspjeha

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Rukometaši Bosne stigli su nadomak plasmana u osminu finala Lige prvaka. Da bi ušli među šesnaest najboljih na Starom kontinetu neophodna je pobjeda protiv rumunske Conastante. Utakmica se igra večeras u KSC Skenderija sa početkom u 19.00 sati (prenos na Arena Sport1).

Strateg Bosne Irfan Smajalagić podvlači da je ekipa spremna, ali upozorava da ne smije biti previše euforije.

"Svjesni smo šta znači predstavljati grad i državu na najvišem mogućem nivou, ali treba shvatiti da je ovo samo sport. Veliki uspjeh je i to što se borimo za ulazak u osminu finala elitnog klupskog takmičenja, a još veći bi bio da to i ostvarimo. No, suština je da će ovakvih utakmica biti još. Bitnije od rezultata je da dođe što više gledalaca, da njima omogućimo da se vežu za rukomet. Da nas podrže u svemu što radimo. Naš problem je to što nikada do sada, pa ni u subotu, nećemo moći računati na potpuni roster. Tarik Međić zbog suspenzije i Kosta Savić zbog povrede ipak neće moći igrati", kaže Smjlagić.

U odnosu na prethodni međusobni duel, Constanta je jača za tri ili četiri pojačanja. Taj klub, zapravo, predstavlja njihovu reprezentaciju. S novim igračima imaju i veće mogućnosti, i fizički i taktički napominje prvi šef struke "studenata".

"Najbitnije je da budemo što konstantniji i da pokušamo da svih 60 minuta odigramo maksimalno angažovano i skoncentrisano", završio je Smajlagić.

Meč će suditi Litvanci Vaidas Mazeika i Mindaugas Gatelis, dok je delegat Sotiris Migas iz Grčke.

Očekuje se i velika podrška sa tribina.