Rukomet
9

Smajilbegović: Opstanak u Premijer ligi ne dolazi u pitanje

Klix.ba
Ajdin Smajilbegović
Ajdin Smajilbegović
Odigrano je posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva rukometne Premijer lige BiH. U Sarajevu su se sastali Bosna i Gračanica, a više razloga za slavlje su imali Studenti, koji su na domaćem terenu pobijedili rezultatom 32:29.

Najefikasniji igrač utakmice je bio Ajdin Smajilbegović, srednji bek sarajevske ekipe, koji je postigao 10 golova. Smajilbegović je rođen 23. marta 1996. godine u Zavidovićima, gdje je i počeo trenirati rukomet sa devet godina u Krivaji, da bi upravo iz svog matičnog kluba pred početak nove sezone pojačao sarajevsku Bosnu.

"Za mene je velika čast igrati u sedmorostrukom prvaku BiH i sigurno najboljem rukometnom klubu u našoj zemlji. Kada sam došao, stanje u klubu je bilo izuzetno loše, ali već danas je to mnogo drugačije. Situacija se popravila u velikoj mjeri, i svjedoci smo svakodnevnog napretka Bosne, te vjerujem da se klub polako vraća na puteve stare slave.

Opstanak u Premijer ligi ove sezone ne dolazi u pitanje, štaviše vjerujem da ćemo, uz određena pojačanja, sezonu okončati u gornjem dijelu tabele. Atmosfera u ekipi je odlična, svi smo kao jedna porodica i svi smo tu radi istog cilja, a to je vraćanje Bosne na mjesto koje joj pripada.

Također, ovim putem želim da se zahvalim navijačima koji su bili uz nas kad nam je bilo najteže i pružili nam neophodnu podršku u prvom dijelu sezone, te ih pozivam da to nastave raditi", izjavio je Smajilbegović.

Ajdin se osvrnuo i na predstojeće utakmice reprezentacije BiH.

"Vjerujem u naš kvalitet i mislim da ćemo u ove četiri utakmice koje nas očekuju u januaru ostvariti dovoljan broj bodova, koji će nam osigurati prvo mjesto u grupi, a onda je u baražu sve moguće".

Za kraj, tamnoputi rukometaš sarajevske Bosne je rekao da je veliki navijač mađarskog prvaka Veszprema, ali i da nema idola. Međutim, želja mu je da jednog, on nekome bude rukometni idol.