Protiv Gračanice
44

Rukometni klub Sloga kažnjen jer su njihovi navijači veličali ratnog zločinca Mladića

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Rukometni savez Bosne i Hercegovine je novčano kaznio Slogu iz Doboja s 1.000 KM zbog toga što su njihovi navijači tokom duela protiv Gračanice veličali osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Sloga je u vikendu iza nas u 23. kolu rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekala Gračanicu i napravila je iznenađenje upisavši pobjedu ubjedljivim rezultatom 35:27.

No, susret je obilježilo veličanje osuđenog ratnog zločinca s tribina u drugom poluvremenu utakmice kada su navijači Sloge skandirali "Ratko Mladić", što se može vidjeti na 9:30 minuti videa.

"Na osnovu prijave delegata utakmice MRK Sloga - RK Gračanica, u 36. minutu jedan dio domaćih navijača su neprimjereno skandirali 'Ratko Mladić'. U skladu sa Propozicijama takmičenja Član 43. (slaba organizacija utakmice) MRK Sloga se izriče novčana kazna u iznosu od 1.000 KM", stoji u odluci Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Inače, Sloga je upisala 11. pobjedu u sezoni i na taj način napravila veliki korak ka opstanku u ligi, dok je Gračanica upisala osmi poraz i pala s trećeg na četvrto mjesto na tabeli.