Pobijedili Francusku
1

Rukometaši Španije osvojili treće mjesto na Svjetskom prvenstvu

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Rukometna reprezentacija Španije pobjedom protiv Francuske rezultatom 35:29 osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu koje se ove godine održava u Egiptu.

Španci puno bolje otvaraju meč i već u uvodnim minutama dolaze do vodstva od 4:0, a u ostatku prvog poluvremena sve vrijeme su kontrolisali stečenu prednost i na pauzu otišli s vodstvom od 16:13.

Najveća prednost koju je reprezentacija Španije u prvom poluvremenu imala iznosila je pet golova. Francuzi na početku drugog poluvremena uspjevaju smanjiti na samo jedan gol zaostatka , no usijedlio je novi dobar period igre Španaca koji su ubrzo opet imali četiri gola prednosti.

Sredinom drugog poluvremena Španija pravi seriju od 3:0 i dolazi do prednosti od šest golova razlike (24:18), nakon čega je bilo jasno da će slaviti u ovom meču i osvojiti treće mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Konačan rezultat na kraju je glasio 35:29, a najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Dujshebaev koji je postigao osam pogodaka. S druge strane, istakao se Descat koji je postigao sedam golova.

U meču za titulu prvaka svijeta igraju Danska i Švedska, a taj susret se igra s početkom u 17:30 sati.

Ovo je za Španiju četvrta medalja na Svjetskom prvenstvu, ukupno 15. na velikim takmičenjima, a nakon zlata 2005. i 2013. godine i bronze 2011. godine, uspjeli su osvojiti još jedno treće mjesto.