U subotu protiv Savehofa
0

Rukometaši Bosne najavljuju častan oproštaj od Lige prvaka

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Rukometaši Bosne BH Telecoma u pretposljednjem, 9. kolu Lige prvaka, u subotu u Skenderiji dočekuju ekipu Savehofa.

U ovom trenutku susret sa švedskim prvakom stavljen je u drugi plan jer je novoj upravi prioritet konsolidacija kluba, koji je u polusezoni, zbog izuzetno teške finansijske situacije, napustio skoro cijeli tim, treneri i vodstvo.

Mlada i neiskusna ekipa novog trenera Zdenka Antovića pred domaćom publikom za cilj će imati častan oproštaj od evropske scene, odnosno poraz od Savehofa sa što manjom gol razlikom.

Direktor RK Bosna Kenan Magoda na pres-konferenciji je naglasio da je u najtežim trenucima za klub optimizam donio novi sponzorski ugovor s BH Telecomom.

"Veliku zahvalnost dugujemo našem novom generalnom sponzoru, kao i prijateljima kluba koji su nam pomogli, u nadi da ćemo se u narednoj sezoni pokušati vratiti na evropsku scenu. Naše ambicije više nisu osvajanje duple krune i Liga prvaka. Pred nama je veoma mlada ekipa kojoj treba podrška", kazao je Magoda.

Trener Antović je istakao da je u kratkom periodu skupljena ekipa od juniora Bosne te još sedam mladih igrača iz Gornjeg Vakufa, Kaknja, Visokog i Travnika.

"Ti momci zaslužuju pažnju i podršku. Oni su preskočili veliki broj stepenica, tako da u ekipi imamo igrače koji nikad nisu igrali Premijer ili Federalnu ligu, a već igraju Ligu prvaka. Rezultatski sigurno ništa nećemo moći postići u narednom periodu, ali pokušat ćemo da izvučemo maksimum. Želimo da damo podršku sadašnjoj i budućoj upravi da u sljedećoj sezoni stvori jednu novu Bosnu, koja će biti konkurentna u budućem prvenstvu", kazao je Antović.

Susret Bosna BH Telecom - Savehof igrat će se u subotu, 18. februara, u dvorani Mirza Delibašić - KSC Skenderija s početkom u 19 sati.