Rukomet
0

Rukometaši BiH kapitulirali nakon produžetaka, Egipat u četvrtfinalu

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mlada rukometna reprezentacija BiH izgubila je od Egipta u okviru osmine finala Svjetskog rukometnog prvenstva za juniore. Egipćani su nakon produžetaka pobijedili rezultatom 28:25.

Na otvaranju utakmice, Egipćani su ekspresno poveli sa 2:0 nakon što su bh. reprezentativci napravili nekoliko grešaka ispred gola Egipta.

Prednost formalnih domaćina u večerašnjoj utakmici mogao je smanjiti Dejan Malinović iz sedmerca. Međutim, golman Muhamed Ali odbranio je njegov šut.

Upravo je Malinović na isteku sedme minute postigao prvi gol za reprezentaciju BiH. No, već u narednom napadu, Egipćani su poveli sa 3:1.

U nastavku prvog dijela, afrička reprezentacija je bila bolja na terenu zahvaljujući agresivnoj i lepršavoj igri.

Zahvajujući golovima Josipa Perića i nekoliko sjajnih odbrana Denisa Serdarevića, bh. rukometaši nisu dopustili vršnjacima iz Egipta da naprave veću razliku. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 14:11.

Zahvaljujući golovima Ivana Milasa i Josipa Ereša, bh. reprezentacija je smanjila na 14:13 na otvaranju drugog poluvremena. Autor prvog izjednjačenja na utakmici bio je Josip Perić, ponajbolji bh. rukometaš u večerašnjoj utakmici.

U 41. minuti, izabranici Zdenka Grbavca su poveli sa 17:16, ali vodstvo nije dugo trajalo nakon što su Egipćani napravili mini seriju od dva gola.

Do kraja utakmice, reprezentativci BiH u nekoliko su navrata pogodili prečku i stativu, imali odlične šanse za gol, ali je regularni dio utakmice završen bez pobjednika (22:22).

Nakon dva produžetka, Egipćani su bili bolja momčad i pobijedili rezultatom 28:25.

Osim Egipta, u četvrtfinalu će se naći Francuska, Brazil, Španija, Hrvatska, Švicarska, Švedska i Holandija.