Rukomet
84

RK Bosna: Spremni smo vratiti šampionski pehar u Sarajevo

Klix.ba
Rukometni klub Bosna Sarajevo, koji je takmičenje u Premijer ligi BiH okončao na jedanaestom mjestu i time, isključivo zahvaljujući igrama na terenu, pošteno obezbijedio opstanak u elitnom rangu bh. rukometa se, po svim parametrima, postepeno vraća tamo gdje je stao prije nekoliko godina.

Od trenutka kada je nova uprava preuzela klub, obezbijeđen je opstanak kluba i ostanak u društvu najboljih, vraćeno je povjerenje navijača, isplaćene su sve plate igračima na vrijeme, isplaćene su obaveze prema vlasnicima stanova u kojima su igrači boravili, kao i prema ugostiteljskim objektima u kojima su se isti hranili, plaćene su i obaveze prema sudijama, delegatima i zapisničarima za 15 domaćih utakmica, plaćeni su troškovi putovanja ekipe na naših 15 gostujućih utakmica, podmirena su i naslijeđena dugovanja prema Rukometnom savezu BiH i prema još nekoliko institucija, organizovana je manifestacija "Doživi rukomet", kao što je i pokrenuta rukometna akademija na čelu sa Esadom Kurtagićem; a sve to uz kontinuirani humanitarni rad u zajednici.

"Poteškoća i pokušaja sabotiranja je bilo mnogo, no ta činjenica nam je davala dodatnu snagu da istrajemo u borbi koju smo vodili na terenu, ali i van njega. Sve ono što smo postigli, postigli smo zajedno, izborili smo se svim nedaćama kao jedna velika porodica i zajedništvo je naša misao vodilja za sve naredne poduhvate. Ove sezone smo obezbijedili opstanak i stekli uvjete da se već naredne borimo za titulu prvaka BiH. Na tom cilju se uveliko radi te je u toku sklapanje ekipe za predstojeći period, sa kojom ćemo napasti na šampionski pehar i pokušati ga vratiti u Sarajevo. Spremni smo i popuniti mjesta u Upravnom odboru sa pravim, iskrenim zaljubljenicima u naše boje, koji će sa nama ostvarivati jasno zacrtane ciljeve. Veliku zahvalnost dugujemo našim navijačima koji su nam bili vjetar u leđa u svim utakmicama, kao i Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, jedinoj vladinoj instituciji koja nam je pružila prijeko potrebnu podršku. Počeli smo i završili sa pobjedom, opstali smo i ostali, transparentno i pošteno, a sada napadamo na vrh", saopćeno je iz RK Bosna.