Nova auto-moto bomba
0

Najvažniji čovjek Red Bulla najavio odlazak u Ferrari, već je obavijestio timske čelnike da odlazi

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Najbolji inžinjer svih vremena Adrian Newey je nakon seksualnog skandala odlučio napustiti Red Bull, javljaju inostrani mediji.

Isti izvori navode da je već obavijestio timske čelnike da odlazi, a prošle sedmice su se pojavile informacije da je primijećen na aerodromu u Bologni te se uskoro očekuje da pređe u redove Ferrarija što je Red Bull odlučio demantovati.

"Nismo obaviješteni o bilo kakvim zahtjevima za prelazak u drugi tim, Britanac i dalje ima ugovor do kraja 2025. godine", stoji u odgovoru Red Bulla, no bez obzira na to očekuje se da će Newey uskoro preći u redove italijanskog kluba što im je i sam najavio.

Podsjetimo, šef tima Christian Horner je učestvovao u seksualnoj aferi zbog čega je Newey odlučio da je najbolje da napusti Red Bull.

Sam Newey je bio najvažniji čovjek u Williamsu i McLarenu, a od 2010. godine je u Red Bullu.

Tokom svog boravka u Formuli 1 učestvovao je u čak 13 šampionskih sezona s vozačima i 12 s konstruktorima što ga svrstava u red najboljih inžinjera svih vremena.

Mnogi su mišljenja da će napraviti šampionski bolid u Ferrariju i da će vratiti sastav iz Maranella na staze šampionske slave.

Budući da je poznato da Hamilton od sljedeće sezone vozi za Ferrari, Newey bi mogao ispuniti dva sna prelaskom u kultni trkački tim - da radi sa Lewsom Hamiltonom i za Ferrari.