Zenica
0

Međunarodni memorijalni rukometni turnir "Brkić, Izić i ostali 2008."

FENA
Rukometni klub Čelik od 15. do 17. augusta domaćin je 5. međunarodnog memorijalnog turnira "Brkić, Izić i ostali 2008."

Na turniru koji će se igrati u dvorani Bilmišće učestvuje šest ekipa. Kako je saopćeno danas na pres-konferenciji, u grupi A igrat će ekipe Čelika, Krivaje iz Zavidovića i reprezentacija Tunisa, dok će u grupi B nastupiti Vardar PRO iz Skoplja, Metaloplastika iz Šapca i Konjuh iz Živinica.

Prvoplasirane ekipe iz grupa sastat će se u finalu koje je na programu u nedjelju od 18 sati. Dva sata prije, u borbi za 3. mjesto igrat će drugoplasirane ekipe iz grupa.

"Zenica će tokom augusta biti domaćin tri kvalifikacione utakmice ženske košarkaške reprezentacije BiH, domaćin prijateljske utakmice nogometih reprezentacija BiH i Bugarske, Međunarodnog Kengur kupa u košarci i ovog velikog međunarodnog rukometnog turnira. To je dokaz da ovaj grad ima kapacitete za velike manifestacije", kazao je Husejin Smajlović, načelnik Općine Zenica i predsjednik Organizacionog odbora 5. međunarodnog memorijalnog turnira u rukometu "Brkić, Izić i ostali 2008."

Turnir će u petak u 18 sati otvoriti utakmica između domaćeg Čelika i Krivaje, dok će se od 20 sati sastati Metaloplastika i Konjuh.