Rukomet
5

Šabačka Metaloplastika pobjednik Međunarodnog memorijalnog turnira u Tuzli

Piše: D. Brkić
Rukometaši Metaloplastike iz Šapca, dvostrukog prvaka Evrope, pobjednici su Međunarodnog rukometnog memorijalnog turnira "Tuzla 2013", koji se igra u spomen na nekadašnje igrače Sloboda Solane Jasminka Kovčića - Tacka, Ibrahima Nukića - Baškana, Igora Mujkanovića - Mujku i Alisa Hadžihrustića.

Šapčani su u finalnoj utakmici savladali Gradačac sa 31:28. Najefikasniji igrači bili su Kankaraš sa 11 i Marković sa 6 golova u ekipi Metaloplastike, a kod Gradačca Šijaković 9 i Duraković 7.

U borbi za 3. mjesto Spačva iz Vinkovaca pobijedila je domaćina turnira, Sloboda Solanu 29:27 (14:11), iako su Solari sredinom drugog poluvremena imali dva gola viška. U domaćem timu najviše golova postigli su Mujezinović i Smajlović po 5, Jahić, Đulić i Sejdinović po 3, a u sastavu iz Vinkovaca Androš 5, Oroz, Kalajica i Tomašević po 4 itd.

Pobjednički pehar kapitenu Metaloplastike Milošu Mitroviću predao je općinski vijećnik Edim Kadić. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Branko Kankaraš (Metaloplastika).

Trofej namijenjen prvom strijelcu turnira pripao je Slavenu Šijakoviću iz Gradačca, koji je u dvije utakmice postigao 15 golova. Za najboljeg golmana proglašen je Almin Bojić iz Sloboda Solane.