Rukomet
0

Zenica: Završen IV međunarodni rukometni turnir prijateljstva "Zenica 2014"

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Rukometaši Metlike osvojili su prvo mjesto na IV međunarodnom rukometnom turniru prijateljstva koji je održan u Zenici proteklog vikenda.

U kategoriji dječaka 1996. godište i mlađe Zeničani su imali priliku da prate slovensko finale u kojemu su se sastali RK Krim Olimpija i RK Metlika. Od prve pa do posljednje minute susreta igralo se gol za gol, no više sreće u samoj završnici imali su rukometaši Metlike, koji su na kraju slavili rezultatom 32:30. Najbolji strijelac bio je David Biber iz RK Krim Olimpija, dok je za najboljeg golmana izabran Martin Žukovec, također iz RK Krim Olimpija. Za najboljeg igrača odabran je Dark Gašper iz RK Metlika.

U finalu mlađih selekcija 1998. godište i mlađi, rukometaši Izviđača savladali su RK Radnički iz Goražda rezultatom 32:21, dok su u kategoriji 2000. godišta rukometaši Umaga savladali ekipu Karlovca rezultatom 22:19.

Ovo je četvrti međunarodni turnir prijateljstva u organizaciji Škole rukometa "Čelik junior", a koordinator selekcija, ujedno i jedan od organizatora, Vladimir Zeljko, zadovoljan je ovogodišnjim turnirom.

"Mi kao organizatori i domaćini smo zadovoljni organizacijom, ali i svi ostali sudionici su to potvrdili. Štose tiče utakmica, svi smo bili svjedoci dobrog rukometa, a danas smo imali i dobru posjetu u Gradskoj areni u Zenici. Mislim da smo svima pokazali da Bosna i Hercegovina ima dobru perspektivu u rukometu i vjerujem da ćemo naredne godine biti u rangu sa Hrvatskom i Slovenijom koje su rang iznad nas", kazao je Vladimir.

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je 14 rukometnih klubova sa preko 600 rukometaša iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine. Prema planu organizatora, naredne godine, Međunarodni turnir prijateljstva će važiti za jedan najvećih rukometnih festivala u Evropi.