Rukomet
24

Luka Karabatić: Šteta što je BiH sinoć izgubila, mogla je proći

Klix.ba
Luka Karabatić sa saigračima (Foto: EPA)
Luka Karabatić sa saigračima (Foto: EPA)
Rukometni reprezentativac Francuske Luka Karabatić je nakon večerašnje utakmice drugog kola protiv Egipta novinarima kazao da nije bilo nimalo lako upisati drugu pobjedu na SP-u. Pružio je podršku i reprezentaciji BiH, debitantima na ovom takmičenju.

"Mi smo znali da će biti teško. Egipat je dobra ekipa, imaju jako dobre igrače, šutiraju sa deset metara, daju golove i dobro igraju jedan na jedan. To ste svi vidjeli večeras. Bio je dobar ambijent", prokomentarisao je Karabatić.

Iako je Francuska jedan od favorita ovog prvenstva, igrač hrvatskog porijekla istakao je da je riječ o teškom takmičenju, te da ima još mnogo utakmica.

"Bit će veoma teško do kraja ako budemo igrali u ovome ritmu, moramo paziti na povrede i igrati utakmicu po utakmicu", poručio je francuski reprezentativac, brat Nikole Karabatića.

Na pitanje o selekciji BiH, izjavio je: "Poznajem nekoliko igrača Bosne i Hercegovine, to su moji prijatelji. Gledao sam neke utakmice i navijam za njih. Naravno, igram za Francusku, ali ipak gledam i njihove utakmice. Šteta što su sinoć izgubili, mogli su proći".