Premiership
21

City na krilima Gvardiola deklasirao Fulham i došao na dva koraka od odbrane titule

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na Craven Cottageu u pretposljednjem kolu prvenstva ekipu Fulhama rezultatom 4:0 te su tako potvrdili odličnu formu upisavši sedmi uzastopni ligaški trijumf.

I današnji meč je dobro počeo po Građane koji su u vodstvo stigli već u 13. minuti. De Bruyne je pronašao Gvardiola na lijevoj strani, a Hrvat se u stilu pravih ofanzivaca probio ka sredini i matirao golmana za 1:0. Gol pogledajte ovdje.

City je i do odlaska na odmor apsolutno dominirao na terenu, ali se mreže više nisu tresle.

Pola sata prije kraja meča aktuelni prvak Engleske je udvostručio prednost. Odbijena lopta je došla do usamljenog Fodena koji je bez problema posprema u mrežu za 2:0. Gol pogledajte ovdje.

Utakmica je bila riješena 12 minuta kasnije kada je danas sjajno raspoloženi Gvardiol odlično ispratio centaršut Silve i postigao svoj drugi pogodak. Gol pogledajte ovdje.

Konačnih 4:0 postavio je Alvarez u sedmoj minuti sudijske nadoknade golom iz penala.

City je današnjom pobjedom prestigao Arsenal na vrhu tabele i sada dvije utakmice prije kraja prvenstva ima dva boda više, dok je Fulham na 13. poziciji. U narednom kolu City gostuje Tottenhamu, dok će Fulham u goste Lutonu.

Rezultat i strijelci:

Fulham - Manchester City 0:4 (Gvardiol 13', 71', Foden 59', Alvarez 90+7')

Tabela: